U
M

Bojana Resanovič

Sem Bojana Resanovič, profesorica slovenščine, delam na osnovni šoli. Po srednji šoli sem želela študirati matematiko, a je ljubezen do knjig in jezika prevesila tehtnico v drugo smer. Danes sem večino časa zelo zadovoljna s svojo odločitvijo, a poklic učitelja ni čisto tak, kot sem si ga predstavljala v času študija. Zato sem, ko sem imela občutek, da sem kot učiteljica in kot človek ujeta, začela sama raziskovati in se učiti. Potem sem začutila spremembe pri sebi in moje delo v razredu in z mladimi je začenjalo dobivati drugačno podobo.

Postala sem šolska mediatorka in že vrsto let na šoli pripravljam delavnice za vrstniške mediatorje. Prav tako izvajam program Pozitivne discipline in 8 krogov odličnosti. Izobraževala sem se doma in v tujini. Pridobila sem tudi mednarodni certifikat NLP praktik (INLPTA).

Lani sem najprej zaključila Familylabovo izobraževanje za pedagoške delavce Od poslušnosti do odgovornosti in takoj nato opravila še temeljno izobraževanje.

Trenutno sem v šoli vključena v več različnih nacionalnih projektov, zelo rada pa tudi pripravljam različne šolske (gledališke) predstave in uživam, ko vidim kreativnost in pogum mladih. Več let že sodelujem z Zvezo prijateljev mladine Maribor in vodim skupine otrok na letovanju na Pohorju.

Verjamem v mlade. Vsak dan me naučijo kaj novega.

Sem učiteljica, a nikoli nisem nehala biti učenka.

Naročite se na naše e-novice

Naročite se na naše e-novice
Uspešno ste se prijavili na naše e-novice!