U
M

Erika Plevel

Sem mamica treh hčera, starih 10, 8 in 5 let. Po izobrazbi sem diplomirana inženirka laboratorijske biomedicine in univerzitetna diplomirana organizatorka.

15 let sem delala v farmacevskem podjetju na področju regulative zdravil in medicinskih pripomočkov, kjer sem uživala in našla mnogo izzivov. Kljub temu se mi je vedno zdelo, da me srce vleče še kam drugam, a ni bilo nikoli dovolj časa, da bi ta klic raziskala.

Spomladi leta 2016 pa me je več različnih dejavnikov (morda tudi dejstvo, da sem dopolnila 40 let) privedlo do odločitve, da pustim službo in tako lahko več časa posvetim sebi in svoji družini. Tako sem trenutno “le” žena, mamica in gospodinja. Na novo iščem stik s sabo in svojimi, do sedaj skritimi strastmi, hrepenenji in talenti.

Sem neumorna raziskovalka življenja, vzgoje, odnosov. Obožujem knjige, globoka razmišljanja in še globlje pogovore. Rada imam tišino, sprehode v naravi, jogo in meditacijo.

Odnosi in vzgoja so me zanimali že precej preden sem imela svoje otroke, kljub temu, da moja poklicna pot ni šla v to smer. O njej sem vedno veliko brala, se izobraževala in Juulove knjige so me navdihovale že od začetka materinstva.

Odkar imam svojo družino, se o odnosih še več izobražujem in nenehno kaj preizkušam v našem družinskem laboratoriju. Predvsem moje tri punce me vsaka s svojim močnim značajem vedno znova vabijo, da raziskujem nove poti in se vračam k sebi – k “pometanju pred lastnim pragom”.

Vse tri so precej avtonomne, vsekakor pa med njimi vodi najmlajša. Njihova odločnost in močna volja vsak dan nastavljata ogledalo moji neodločnosti in me učita trdneje zagovarjati lastna stališča, prepričanja in potrebe.

Najstarejša hčerka je visoko občutljiva in moja največja motivacija za raziskovanje visoke občutljivosti. Tudi mlajši dve imata nekaj značilnosti visoko občutljivih, vendar so te manj izrazite.

Moja pot spoznavanja z visoko občutljivostjo se je pravzaprav začela aprila 2016, ko sem v nekaj dneh dopolnila 40 let, dala odpoved v službi ter obiskala seminar o visoko občutljivih otrocih pri Familylabu. Ko sem o tem še več prebrala in preko hčerke čedalje bolj prihajala v stik tudi s svojo visoko občutljivostjo, sem se zagledala v povsem novi luči in mnoge lastnosti, ki so bile do tedaj v mojih očeh slabosti in pomanjkljivosti, so dobile nov okvir, bolje sem se razumela in se udobneje počutila v svoji koži.

Kasneje leta 2016 sem opravila temeljno usposabljanje pri Familylabu in se pridružila Familylabovi ekipi. V okviru Familylaba občasno vodim pogovorne večere za starše na različne teme, največkrat in najraje o visoko občutljivih otrokih. Oktobra 2017 sem prevzela tudi urejanje Familylabovega mesečnega novičnika, ki mi je v izziv in užitek.

Na svoji spletni strani Regratova lučka delim svoje misli, znanje in izkušnje z visoko občutljivostjo pri sebi in svojih treh hčerkah. Na ta način se želim povezati s podobno mislečimi, da s podporo drug drugemu pomagamo spoznati in sprejeti svojo občutljivost ter videti njeno dragocenost in moč. Pišem tudi o osebnostni rasti ter svojih vzgojnih zmagah in padcih.

 

ČLANKI:

Kaj pomeni biti visoko občutljiv
Čustveni viharji na dopustu

 

STARŠI SPRAŠUJEJO – FAMILYLABOVCI ODGOVARJAJO:

Prepiri med sorojenci
Občutljiva in introvertirana hči
Hči me ignorira
Jutranje zavlačevanje

Naročite se na naše e-novice

Naročite se na naše e-novice
Uspešno ste se prijavili na naše e-novice!