U
M

Milan Hosta

Sem Milan Hosta. Raziskujem življenje. Moja osnovna raziskovalna metoda je dihanje. Objekt raziskovanja pa si vsak dan postavljam sproti. Vse živo diha. Jaz diham kot moški, kot mož, kot oče, kot sin, kot sodelavec, kot pedagog, kot life coach, kot terapevt, kot predavatelj in podjetnik. Včasih sem navdušen, včasih diham na škrge.

Jesperja Juula sem najprej spoznal v spalnici, kot se za pravi familylab spodobi. Ne, ni to, kar mislite. Ležal je na nočni omarici moje žene. No, potem je ležal še na moji strani. Kot športni pedagog in filozof sem seveda mislil, da imam idealno opremo za biti dober oče in mož, ker pokrivam vse, od telesa do duha. Ko sem prebral nekaj vrstic, sem spoznal, da je vredno prisluhniti tistim, ki so že prehodili to pot in so povrhu vsega še kompetentni strokovnjaki s področja starševstva. Ker pa ni vse v knjigah, sem se pridružil strokovni ekipi Familylaba in se dodatno poglobil v vprašanja, kako diha družina, kako soustvarjamo vzdušje v družini, kako lahko navdušujemo in kako lahko mimogrede koga zadušimo.

Zase bi lahko rekel, da sem včasih, odvisno od poklicnih okoliščin, klasični kruhoborec, delal sem tudi dve leti v Turčiji, in včasih oče, ki je lahko polno predan in na razpolago družini. Sem oče dvema najstnicama. In sem oče, ki je pri štirih letih izgubil svojega očeta. Težko ponavljam napake svojega očeta, zato so te, ki jih delam res moje. Sem oče, ki se še vedno učiti hoče. In sem oče, ki v okviru Familylabovih delavnic svoja strokovna znanja s področja filozofije, psihologije in obvladovanja stresa učinkovito in z dodano uporabno vrednostjo združuje s prvinami sistemskega pedagoškega pristopa za delo s starši in družinami. Sem tudi začetnik playness pedagogike in odličnega programa Sportikus Fair Play za spodbujanje športnega obnašanja in varovanja vrednot športa.

 

Intervju z mano na Valu 202 v oddaji Sopotnik

Članek Gibalno-igralno zanemarjeni otroci

Dihalnica za otroke

Naročite se na naše e-novice

Naročite se na naše e-novice
Uspešno ste se prijavili na naše e-novice!