U
M

Spletni seminar: EKSPLOZIVNI OTROK (dr. Ross Greene)

27.09.2023 - 28.09.2023

}17:00 - 20:30
ZOOM

Eksplozivni, hitro vzkipljivi, verbalno in fizično agresivni otroci. Kako ravnati z njimi?

Nov pristop k razumevanju in ravnanju z otroki s socialnimi, čustvenimi in vedenjskimi izzivi

 

Familylab Slovenija v sodelovanju s Familylab Norveška vabi na dvodnevni spletni seminar ameriškega strokovnjaka dr. Rossa W. Greena.

Ko sem prebral prvo knjigo Rossa Greena, “Eksplozivni otrok”, sem najprej pomislil, da bi morala biti ta knjiga prevedena v vse nordijske jezike. Založba Pedagogisk Forum na Norveškem se je k sreči navdušila nad njo in tako smo dobili na voljo najboljšo knjigo za starše, kar sem jih kdaj prebral. Od tedaj je Ross Greene svoje neizmerno znanje še nadgradil, njegovi seminarji pa so po zaslugi izjemne komunikacijske nadarjenosti, ki jo premore, enako zanimivi tako za strokovnjake kot za starše. Upam, da bodo mnogi izkoristili to edinstveno priložnost, da med drugim zavrnejo nekatere mite o diagnozah in nujnosti medikalizacije ter svojo vlogo uzrejo iz novega zornega kota.” 

 

Jesper Juul

Dr. Greene je začetnik modela psihosocialne obravnave, imenovanega Skupne in proaktivne rešitve (Collaborative and Proactive Solutions – CPS), ki ga je prvič opisal v knjigi Eksplozivni otrok. Model CPS temelji na raziskavah na področju nevroznanosti v zadnjih 30 letih in temelji na ideji, da je problematično vedenje posledica zaostalih kognitivnih spretnosti, zlasti na področjih prilagodljivosti, frustracijske tolerance in reševanja problemov.

Model CPS pomaga odraslim in otrokom reševati težave, zaradi katerih se otroci vedejo izzivalno/eksplozivno. Pomaga opredeliti in razumeti, katere spretnosti otrokom manjkajo in ponudi načine, kako lahko otroke naučimo tistih kognitivih spretnosti, ki so ključne za prilagodljivo obvladovanje življenjskih socialnih, čustvenih in vedenjskih izzivov.

Seminar bo potekal preko spleta v angleškem jeziku, več o vsebini si lahko preberete tule: KLIK!
Posnetek seminarja si bo možno ogledati še en teden po izvedbi.

SEMINAR JE MODUL 1, KI JE ZAKLJUČENA CELOTA. Kasneje (v novembru 2023) se lahko udeležite še modula 2, ki bo še bolj poglobljeno predstavil način pristopa CPS. Kode za popust veljajo tudi pri vpisu v 2. modul!


ZA UDELEŽENCE IZ SLOVENIJE DODATNO ZNIŽANA KOTIZACIJA S KODO ‘ FLA SLOVENIA ‘!

Prijava in plačilo seminarja poteka preko spletne strani Familylab Norveška.
Polna cena seminarja (1. modul) je 240 USD (= ccA 220€), trenutna ZNIŽANA cena je 170 USD (cca 155€)
s kodo FLA SLOVENIA pa je za slovenske udeležence cena seminarja ŠE dodatno znižana za 10%!

POSTOPEK PRIJAVE:

Prijavite se preko te povezave:
KLIKNI NA POVEZAVO

Izberete 1. opcijo (The explosive child course with Dr. Ross Greene → Modul 1 online, September, 27th and 28th, 17:00 – 20:30 CET, Oslo (GMT+1)
V razdelku ‘have a coupon? – apply coupon vpišite kodo FLA SLOVENIA
Vpišite vse potrebne podatke in plačajte preko Paypal.

(Če nimate možnosti plačila s Paypal, nam pošljite mail na info@familylab.si – plačilo kotizacije lahko opravite preko Familylab Slovenija; v tem primeru bo kotizaciji prištet še znesek DDV 22%) )

Predavatelji

h

Ross W. Greene

Dr. Ross Greene je začetnik modela psihosocialne obravnave, imenovanega Skupne in proaktivne rešitve (CPS), ki ga je prvič opisal v svoji knjigi The Explosive Child in nato v svoji najnovejši izdaji Lost at School.

Dr. Greene je bil več kot 20 let zaposlen na Medicinski fakulteti Harvard, zdaj pa je izredni profesor na oddelku za psihologijo na Tehniški fakulteti v Virginiji.

Njegove raziskave so financirali Stanley Research Institute, National Institutes of Mental Health, U.S. Department of Education in Maine Juvenile Justice Advisory Group.

Svetuje družinam, splošnim in posebnim šolam, bolnišničnim psihiatričnim oddelkom ter zavodom za prestajanje kazni za mladoletnike in mladoletnike, veliko pa tudi predava po vsem svetu.

Dodatne informacije

Datum:27.09.2023 - 28.09.2023
}Ura:17:00 - 20:30
Lokacija:ZOOM

Kotizacija

Kotizacija:

Prijava in plačilo seminarja poteka preko spletne strani Familylab Norveška.

S kodo FLA SLOVENIA je za slovenske udeležence cena seminarja dodatno znižana za 10%

Na seminar se prijavite tukaj –> KLIK!

(Ob plačilu uporabite kodo FLA SLOVENIA zadodatnih 10% popusta!!!)

Prijava na dogodek

Spletni seminar: EKSPLOZIVNI OTROK (dr. Ross Greene)

Če ste član Familylab kluba se najprej prijavite in kupite vstopnico po nižji ceni.

Prijava na dogodek