U
M

Bralni klub: Vodja krdela

18.07.2023 - 15.08.2023

}19:00 - 21:00
ZOOM

Beremo skupaj

Jesper Juul: VODJA KRDELA

 

Spet vas vabimo k skupnemu poletnemu branju!
Saj veste, kadar beremo skupaj in poslušamo o vtisih drugih, poglabljamo tudi svoje razumevanje, reflektiramo lastno izkušnjo in odkrivamo svoje rešitve. Prebrano postane bolj živo, gre globlje in nas preobrazi od znotraj, ko beremo počasi in če o tem, kako se nas dotika, razmišljamo naglas. Pogovorna srečanja tudi v poletnem času nudijo podporo in navdih v naših odnosih z otroki.

Tokrat je Barbara Brinovec Pribaković izbrala knjigo Vodja krdela Jesperja Juula.

Izhaja iz ideje, da otroci katerekoli starosti za zdrav razvoj namesto ‘vzgoje’ potrebujejo ljubeče vodenje. Starši se moramo danes vodstva večinoma učiti na novo, saj nam izkušnje iz primarnih družin pogosto niso v pomoč.

V knjigi Jesper Juul izpostavlja, da so za uspešno družino (vzdušje povezanosti in sodelovanja) ključni odnosi in zaupanje. Poleg razlage temeljnih vrednot s praktičnega vidika med drugim naslavlja teme zaupanja svojemu otroku, ženskega in moškega vodenja, ravnanja staršev s svojo močjo in pasti, v katere lahko zaidemo kot ‘vodje krdela’. Vključena so tudi pomenljiva konkretna vprašanja staršev in njegovi odgovori.

Knjiga je v naši knjigarni, žal, pošla, vendar si jo lahko izposodite v knjižnicah. Barbara bo pošiljala tudi odlomke, ki bodo zadostna podlaga za pogovor. Naj vas to, da knjige nimate doma, ne odvrne od udeležbe.

Branje bo potekalo v treh delih v štirinajstnevnih etapah. Ob koncu vsakega obdobja se bomo srečali v pogovoru. Iskali bomo odgovore na vprašanja, ki so se vam pojavila ob branju, razmišljali o vaših izzivih v odnosih z otroki in o konkretnih korakih v družini.
Predvsem pa bomo podelili to, kar branje zbuja v nas in poslušali drug drugega. To so najboljši pogoji za nove uvide in pot naprej.

Pogovorna srečanja bodo ob torkih 18.7., 1.8. in 15.8. od 19h do 21h. Potekala bodo preko zooma.

Skupina bo zaprta, število članov je omejeno na 8.
Skupino bo vodila Barbara Brinovec Pribaković.

 

Predavatelji

Barbara Brinovec Pribaković

Živim z možem in tremi otroki, po izobrazbi sem psihologinja.

Ekipi Familylaba Slovenija sem se po opravljenem temeljnem usposabljanju pridružila zato, ker me delo Jesperja Juula vedno znova globoko nagovarja in mi pomaga pri razumevanju odnosov tako v moji družini kot v drugih okoljih. Vrednote enakovrednost, integriteta, odgovornost in avtentičnost predstavljajo zemljevid, s pomočjo katerega ohranjam stik s seboj, se učim o sebi in drugih, rastem ter ostajam povezana z ljudmi … Pri svojem delu si prizadevam za to, da dodam svoj delček k spoštovanju in skrbi za dobro otrok ter medosebnih odnosov nasploh.

Dodatne informacije

Datum:18.07.2023 - 15.08.2023
}Ura:19:00 - 21:00
Lokacija:ZOOM

Odzivi:

“Fino bi bilo še kakšno Juulovo knjigo prebrati skupaj 🙂 Še enkrat hvala za vse vzpodbude, uvide, nove poglede. Toliko lažje je, ko vidiš, da se je nekdo že soočal s podobnimi težavami in da se je vse dobro izteklo.”
Š.

“Hvala za vse uvide, “recepte” in vse, kar si delila z nami. Ta naša druženja so bila resnično izjemna. Skupno branje mi je prineslo cel kup uvidov, ki jih pri prvem branju še nisem mogla razumeti, seveda pa je odstrlo še kup bolečih mest in mest, kjer bi želela kaj spremeniti na bolje.”
M.

Kotizacija

Kotizacija za 3 srečanja: 70€
Člani Familylabovega kluba: javite se nam na mail 🙂

Prijava na dogodek

Bralni klub: Vodja krdela

70,00 z DDV

Ni na zalogi

Prijava na dogodek