U
M

Inspirativni seminar: Kako se postavim zase in zaščitim svoje meje?

14.03.2022

}18:00 - 21:00
Zaloška 54

Občutek stiskanja v prsih, teže v želodcu … In nato razdražljivosti, jeze, praznine, globoke žalosti …

Ko čutim, da sem zopet rekla ‘da’, ko sem mislila in želela reči ‘ne’. Zakaj se je tako težko postaviti zase, povedati, kaj res želim in česa ne?

Morda se mi to zgodi v odnosu z otrokom, ko me prosi za še eno risanko ali ko nama s partnerjem skače v besedo, da se ne moreva v miru pogovoriti, morda v odnosu s sorodniki, ki pričakujejo od mene, da bom na voljo tudi takrat, ko imam še svojih opravkov preveč. Ali pa v odnosu s partnerjem, ko pride utrujen iz službe in nima energije, da bi čuval otroke, jaz pa zato spet odpovem zmenek s prijateljicami …

Ali to, da se postavim zase in povem, kaj želim jaz res nujno pomeni, da se bom spustila v konflikt, prepir? In če da – zakaj me je tega strah?

Ali se sploh zavedam, da nisem postavila meje, ko sem to potrebovala ali pa sem morda le kar naenkrat slabe volje, razdražljiva, mi gre otrok ali partner na živce?

Vsak dan smo postavljeni v situacije, ko se moramo odločiti – bomo vedno ustregli drugim in živeli na videz mirno življenje, čeprav nas bo znotraj žrlo, ali pa se bomo začeli spraševati: ‘Kdo sploh sem? Ali to hočem ali tega nočem? Ali bi vseeno morala? Sem slaba oseba, ker tega nočem?’ Vsak dan smo postavljeni pred tisočera taka vprašanja. Če jih opazimo in slišimo in si vzamemo čas za razmislek, se lahko veliko naučimo o nas samih. In o ljudeh okoli nas.

Na inspirativnem seminarju, ki bo potekal 14. marca od 18:00 do 21:00 v živo, bomo razmišljali o tem, zakaj nam je tako težko postaviti mejo ljubim osebam, kako lahko to vseeno storimo (in kaj s tem pridobimo) ter kako so nam pri vsem skupaj lahko v pomoč otroci.

 

Predavatelji

h

Sabina Adanič

Sabina Adanič, vodja programov za starše pri Familylabu in vodja Familylabovega kluba.

Dodatne informacije

Datum:14.03.2022
}Ura:18:00 - 21:00
Lokacija:Zaloška 54

Za člane Familylabovega vzgojnega kluba velja nižja cena vse do dneva seminarja.
Prijava veljavna ob vplačilu kotizacije.
Udeležba omejena na max. 10.
Dodatne informacije na info@familylab.si

Kotizacija

Kotizacija:
50 € – predprijave do 4. 3. 2022
60 € – redna cena po 4. 3. 2022

35 € – cena za člane FL vzgojnega kluba

Prijava na dogodek

Inspirativni seminar: Kako se postavim zase in zaščitim svoje meje?

60,00 z DDV

Ni na zalogi

Prijava na dogodek