U
M

Inspirativni seminar: ODLOČNI IN TRMASTI OTROCI

24.11.2020

}18:00 - 21:00
Familylab Slovenija, Zaloška 54, Ljubljana

Obstajajo otroci, za katere je bistvenega pomena, da lahko rečejo ne, še preden lahko rečejo da. Pravijo jim tudi otroci z močno voljo. Že vse od rojstva so bolj samostojni in odločni kot večina drugih otrok. Razlikujejo se od večine otrok, ki se z veseljem stopijo s svojimi starši in se rade volje odpovejo svojim mejam za to, da uživajo toplino in skrb. To so otroci, ob katerih se starši včasih počutimo, kot da so močnejši od nas.

Borijo se za vsako stvar in ko se jim zoperstavimo, postane njihov upor še močnejši. Ko poskušamo rešiti probleme tako, kot jih rešujemo z drugimi otroki, problemi ekspandirajo. Vedno želijo imeti kontrolo nad lastnim telesom in življenjem. Ko se nekaj odločijo, jih ne moremo premakniti z nobeno manipulacijo ali grožnjo. Stvari naredijo le, če verjamejo, da so bile njihova ideja … Nekateri otroci se tako obnašajo predvsem doma, drugi pa tudi v vrtcu in šoli.

Za starše so ti otroci huda preizkušnja, saj imamo neprenehoma občutek, da se do otrok ne vedemo prav ali da ti zavračajo našo ljubezen. Na predavanju bomo govorili o tem, kako lahko znižamo raven konfliktov v družini in z našimi odločnimi otroki navežemo dober stik.

Seminar po potekal v živo ali preko spleta, odvisno od takratne epidemiološke situacije.

Predavatelji

h

Urša Plešnar

Univ. dipl. sociologinja, idejna vodja in gonilna sila projekta Gozdalnica ter mati dveh otrok, ki ji neprestano potrjujeta, da je igra življenjski učitelj z neskončno nalogami.

Dodatne informacije

Datum:24.11.2020
}Ura:18:00 - 21:00
Lokacija:Familylab Slovenija, Zaloška 54, Ljubljana

Za člane Familylabovega vzgojnega kluba velja nižja cena vse do dneva seminarja.
Prijava veljavna ob vplačilu kotizacije.
Udeležba omejena na max. 10.
Dodatne informacije na info@familylab.si

Kotizacija

Kotizacija:
45 € – predprijave do 10.11. 2020
60 € – prijave po 10.11. 2020
35 € – cena za člane FL vzgojnega kluba

Prijava na dogodek

Inspirativni seminar: ODLOČNI IN TRMASTI OTROCI

60,00 z DDV

Ni na zalogi

Če ste član Familylab kluba se najprej prijavite in kupite vstopnico po nižji ceni.

Prijava na dogodek