U
M

Inspirativni seminar: SAMOZAVEST IN SAMOSPOŠTOVANJE (Ajdovščina)

25.04.2023 - 25.04.2023

}17:00 - 20:00
Ljudska univerza Ajdovščina, Stritarjeva 1a, Ajdovščina

SERIJA SEMINARJEV V ŽIVO V AJDOVŠČINI!

»Temelj samospoštovanje je izkušnja, da smo dragoceni za življenje drugih ljudi, in prav to doživljajo naši otroci, če smo sposobni odnos videti kot medsebojni proces osebnega razvoja, z odraslimi na sprednjih sedežih!«
(Jesper Juul)

Pojma samozavest in samospoštovanje velikokrat enačimo, a med njima obstaja velika razlika. Samozavest govori o stvareh, v katerih sem dober oziroma česa vse sem sposoben in kolikor boljši sem, toliko več samozavesti imam na tem področju. Mnogo ljudi je dobrih v različnih stvareh, toda kljub temu zase radi rečejo, da imajo premalo samozavesti. V takih primerih je zelo verjetno, da ne gre za pomanjkanje samozavesti, temveč za dejstvo, da premorejo premalo samospoštovanja.
Pri samospoštovanju ne gre za to, kaj zmorem, temveč za to kdo sem – in kakšen odnos imam do tega vedenja. Zdravo samospoštovanje je pomemben pogoj za dobro počutje posameznika in za njegovo sposobnost vzpostavljanja in negovanja harmoničnih odnosov s soljudmi, prav tako pa je tudi najboljši psihosocialni »imunski sistem«, ki otroku pomaga, da se lažje sooča z izzivi, ki jih prinaša življenje.

Svoje samospoštovanje razvijamo pravzaprav v celoti iz sebe. Vsi ljudje se rodimo z zrncem samospoštovanja, ki začne kliti v trenutku, ko se otrok rodi. Naloga staršev je, da dajo otroku prave spodbude in da poskrbijo za to, da ne ranijo otrokove osebne integritete. Občutka samospoštovanja ne moremo drugim ‘dati’, lahko pa jim pomagamo, da ga začnejo razvijati in za to ni nikoli prepozno.

O tem in še o marsičem bomo spregovorili na seminarju. Vabljeni!

Predavatelji

h

Maja Marc

Sem Maja Marc, univerzitetna diplomirana pedagoginja. Zaposlena sem kot vzgojiteljica in svetovalna delavka v dijaškem domu ter kot profesorica strokovno-teoretičnih predmetov na programu Predšolska vzgoja na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina.  V zasebnem življenju sem partnerica in mama navihanega 4-letnika.

Skrb za duševno zdravje otrok in mladostnikov je moje poslanstvo. V odnos z mladostniki vstopam s pozicije enakovrednosti ter preko dialoga z njimi uspem izvedeti marsikaj: njihove želje, cilje, prepričanja ter tudi dileme, skrbi in strahove. Ugotavljam, da se jih je večina pripravljena odpreti, če jih le vzamemo resno in dobijo občutek, da smo jih slišali. V delu z mladimi uživam predvsem zato, ker so eliksir življenja, ker me velikokrat prisilijo, da si ‘upam’, ker mi pokažejo, da jim je iskreno mar zame, prav tako, kot je meni zanje.

Dodatne informacije

Datum:25.04.2023 - 25.04.2023
}Ura:17:00 - 20:00
Lokacija:Ljudska univerza Ajdovščina, Stritarjeva 1a, Ajdovščina

Za člane Familylabovega kluba velja nižja cena vse do dneva seminarja.
Prijava veljavna ob vplačilu kotizacije.
Dodatne informacije na info@familylab.si

Kotizacija

Kotizacija:
40 € – predprijave do 8.4.2023
60 € – prijave po 8.4.2023
35 € – cena za člane FL kluba

Prijava na dogodek

Inspirativni seminar: SAMOZAVEST IN SAMOSPOŠTOVANJE (Ajdovščina)

60,00 z DDV

Ni na zalogi

Če ste član Familylab kluba se najprej prijavite in kupite vstopnico po nižji ceni.

Prijava na dogodek