U
M

Inspirativni seminar: SPODOBNO LOČENI

17.11.2022

}17:30 - 20:30
preko spleta

(priložnosti in izzivi razstavljenih in na novo sestavljenih družin)

 

Ločitev je začetek novega življenja. Popolnoma drugačnega, kot smo ga bil vajeni do sedaj. Tako za odrasle kot tudi za otroke. Oboji se morajo privaditi novega načina življenja, ki ga vsaj na začetku spremlja globoka čustvena bolečina.

Ločitev otrokom pušča rane. Kljub temu pa starši lahko naredijo marsikaj, da razhod za otroka ne bo pomenil globoke travme. Če je otrok deležen ustrezne podpore, lahko s takšno izkušnjo celo okrepi občutek samospoštovanja in sposobnost za empatijo.

Na seminarju bomo govorili o izzivih, s kakršnimi se soočajo starši ob ločitvi in pozneje, ko si poskušajo ustvariti novo razmerje. O občutkih, s kakršnimi se v sestavljenih družinah srečuje vsak od članov družine, o skrbi zase, ki je nenazadnje predpogoj za zadovoljstvo vseh. Razmišljali bomo o pasteh, ki se skrivajo za dobronamerno starševsko skrbjo, pa namesto srečnega otroštva prinesejo prekinitev stika in odtujenost.

Na inspirativnem seminarju, ki bo potekal v četrtek, 17. novembra 2022 , od 17.30 do 20.30 preko spleta, bo predavateljica Špela Čarman nagovorila naslednja vprašanja:

– Kaj ločitev pomeni za starše in kaj za otroke?
– Kako se soočiti s čustvenimi odzivi otrok?
– Kako si celiti rane, ne da bi pri tem obremenili otroke?
– Priložnosti in izzivi razstavljenih in na novo sestavljenih družin.

Na seminarju boste lahko izpostavili vaše konkretne primere in situacije. Morebitna vprašanja pa nam lahko posredujete tudi vnaprej prek e-pošte.

Predavatelji

h

Špela Čarman

Sodelavka Familylab Slovenija, po izobrazbi univ. dipl. kulturologinja, po poklicu novinarka in urednica, katere življenje se ves čas prepleta z delom z otroki in mladostniki.
Predavateljica, tudi sama ločena po sedemnajstih letih zakona, danes živi v tako imenovani sestavljeni družini, skupaj s svojima dvema otrokoma, šestnajstletnim sinom ter enajstletno
hčerko ter desetletnim sinom svojega novega partnerja.

Dodatne informacije

Datum:17.11.2022
}Ura:17:30 - 20:30
Lokacija:preko spleta

Kotizacija

50 € – predprijave do 5.11. 2022
60 € – prijave po 5.11. 2022

35 € – cena za člane FL vzgojnega kluba

Za člane Familylabovega vzgojnega kluba velja nižja cena vse do dneva seminarja.

Prijava na dogodek

Inspirativni seminar: SPODOBNO LOČENI

60,00 z DDV

Ni na zalogi

Če ste član Familylab kluba se najprej prijavite in kupite vstopnico po nižji ceni.

Prijava na dogodek