U
M

Inspirativni seminar: OČE – naredi (se) sam!

06.11.2020

}18:00 - 21:00
Zaloška 54, Ljubljana

Biti oče je privilegij, ki prihaja z zgodovinskim nahrbtnikom, kjer se najde tudi kakšen težek kamen. Tekmovalna družba očetu pripisuje vlogo kruhoborca, lovca, ki gre vsak dan v boj za hrano in streho nad glavo. V teh vsakodnevnih bitkah prenekateri čustveno otopijo in ranjeni obležijo pred TV ekrani ali v gostilnah, kjer pogosto izkrvavijo do konca.

Kako biti oče in partner danes, če se te tradicije nočemo več iti? Kako biti oče in partner v sodelovalni družbi?

Tako kot je danes ženska celovita tako v službi kot doma, tako mora moški postati celovit tudi doma. Šele na ta način se v družini lahko vzpostavi dinamično ravnovesje, ki spoštuje integriteto obeh staršev in otrok.

Starši smo odgovorni, da se otroci razvijajo na temeljih dobre samopodobe. Starševstvo je vodenje, ki otrokom omogoča pogumno nabiranje življenjskih izkušenj in nudi varen pristan. Oče je pri tem nepogrešljiv, seveda pa ni nezmotljiv. Zato na srečanju ne bomo spraševali oče, da ali ne? Temveč kakšen oče je danes močen oče.

Milan Hosta je oče dvema najstnicama. Je oče, ki ni imel svojega očeta, da bi ga kopiral. Je oče kruhoborec, ki je dve leti delal v tujini in takrat enkrat na mesec dal lupčka svojim za lahko noč. Je oče, ki se še vedno učiti hoče.

Odzivi na seminar:
‘Super, nove ideje, prvič nekaj takega, zelo dobra izkušnja!’ K. L.
‘Super vsebina, odličen voditelj, dobro podana tema, preplet teorije in osebnih zgodb …’ P. G.
‘Hvala! Mi je veliko doprineslo k jasnosti vloge očeta v družini.’ M. B.

Predavatelji

h

Dr. Milan Hosta

Dr. Milan Hosta, strokovni sodelavec Familylab Slovenija, sicer pa začetnik playness pedagogike in mednarodno uveljavljen strokovnjak s področja filozofije in pedagogike športa. Sodeluje v programih Združenih narodov in EU, je član EECERA (European Early Childhood Education Research Association), AIESEP (International Association for Physical Education in Higher Education), TGFU network (Teaching Games for Understanding) in Sport and Citizenship. Usposabljal se je na Univerzi v Kopenhagenu, Univerzi v Oslu in Inštitutu za kulturno diplomacijo v Berlinu. Zaključil je tudi podiplomsko usposabljanje na Mednarodni olimpijski akademiji v grški Olimpiji. V okviru svoje Dihalnice že več kot 20 let vodi programe zdravilnega in krepčilnega dihanja ter celovite odpornosti na stres. Pri Familylabu svoja strokovna znanja s področja filozofije, psihologije in obvladovanja stresa učinkovito in z dodano uporabno vrednostjo združuje s prvinami sistemskega pedagoškega pristopa za delo s starši in družinami.

Dodatne informacije

Datum:06.11.2020
}Ura:18:00 - 21:00
Lokacija:Zaloška 54, Ljubljana

Za člane Familylabovega vzgojnega kluba velja nižja cena vse do dneva seminarja.
Prijava veljavna ob vplačilu kotizacije.
Udeležba omejena na max. 10.
Dodatne informacije na info@familylab.si

Kotizacija

Kotizacija:
45 € – predprijave do 23.10.
60 € – prijave po 23.10. 2020

35 € – cena za člane FL vzgojnega kluba

Prijava na dogodek

Inspirativni seminar: OČE – naredi (se) sam!

60,00 z DDV

Ni na zalogi

Prijava na dogodek