U
M

BREZPLAČNO spletno predavanje: Moč najstništva

11.10.2022 - 25.10.2022

}18:00 - 19:30
ZOOM

Je pri vas doma na urniku puberteta?
Je morda postal aktualen tudi alkohol?
Vas zanima, kateri dejavniki delujejo varovalno, kateri povečujejo tveganje? Kakšne intervencije so smiselne, kakšne ne? Kaj najstniki zares potrebujejo od svojih staršev, še posebej kadar ni vse super in lepo? Se sprašujete, kako lahko kot starši pozitivno prispevamo k razvoju samospoštovanja in samozavesti pri naših otrocih? Bi vam prav prišla debata o tem, na kakšen način velja govoriti z mladostniki, če hočemo, da nas jemljejo resno in si ne zatisnejo ušes še isti hip, ko spregovorimo?

Če na karkoli od tega odgovarjate z ja, potem vas utegne zanimati udeležba na brezplačnih dejavnostih, ki jih ponujamo v okviru družbeno odgovorne akcije z naslovom Trezno o alkoholu – moč najstništva!

 

Vabimo vas, da se udeležite BREZPLAČNEGA predavanja!

(Predavanja bomo izvedli še: 11.10. in 25.10. 2022)


Za starše in pedagoške delavce:

Vabimo vas na predavanje, kjer bomo govorili o zgoraj opisanih vprašanjih in dilemah ter se posvetili nekaterim medsebojno povezanim temam, od temeljnih nevrobioloških dejstev, povezanih z obdobjem adolescence in rizičnega vedenja mladih, do pomembnih odnosnih tematik, ki so podlaga za preventivo, kot je recimo razvoj samospoštovanja in rezilientnosti pri otrocih, spodbujanje kritičnega razmišljanja ter komunikacija z najstniki.

 

Prijava na dogodke: KLIK!

Več o projektu: KLIK!

Predavatelji

h

Darja Barborič Vesel

“Verjetno še ni bilo generacije staršev, ki bi toliko časa in energije posvetila svojim otrokom. Hkrati pa verjetno tudi še ni bilo generacije otrok, ki bi imela občutek, da je tako zelo sama in prepuščena sama sebi. Za preseganje omenjenega razkoraka bomo najprej morali razumeti vzgojo kot odnos in ne nabirko aktivnosti. Kot drugo pa jasno ločiti med skrbjo za potrebe otroka in izpolnjevanjem želja, s katerim se kupuje občutek nekonfliktnosti. Odnos s starši in drugimi odraslimi je temelj zdrave osebnosti, ki otroku in pozneje mladostniku omogoči uravnavati svoje impulze. Reči ne, ko je to potrebno, tudi alkoholu.”

h

Nina Babič

“Dolga leta je bilo v osnovni šoli manj samodestruktivnega vedenja. Lani se je spet začelo pojavljati, letos pa na predmetni stopnji opažam predvsem problem dostopnosti prepovedanih drog in eksperimentiranje z njimi. Predvsem pa, otroci danes nimajo sogovornika. Prehiter tempo je povzročil izgubljanje stika med starši in mladimi, tudi zato, ker se otrokovi komunikacijski kanali selijo v virtualni svet. Otroci so zelo osamljeni, starši pa obenem pričakujejo zelo veliko.”

h

Ivana Gradišnik

“Mladostniki pogrešajo odkrit, oseben dialog z odraslimi, pa naj bodo to starši, učitelji ali kdo drug. Na delavnicah učenci povedo, da nimajo sogovornika, ki bi jih jemal resno in se znal z njimi pogovarjati brez moraliziranja, pedagogiziranja, če ne kar omalovaževanja ali kritiziranja. Pristen človeški stik, kakovost odnosa z najbližjimi, občutek, da smo kot ljudje nekaj vredni, da smo za nekoga dragoceni, da je nekomu mar in da nas kdo jemlje resno – to so najpomembnejši varovalni dejavniki, ko gre za odvisnost kakršnekoli vrste.”

h

Maja Marc

Da bi v družbi imeli zdrave najstnike, je po mojem mnenju ključno, da imajo otroci ob sebi starše, ki se zavedajo svoje vloge in ki prevzemajo odgovornost za to, da bodo otroku pomagali, da zgradi zdravo jedro samospoštovanja, ki bo otrokov psihosocialni imunski sistem in mu bo v pomoč takrat, ko bo življenje ‘kazalo zobe’.
Mladostnikovo vedenje je rezultat preteklih pomembnih odnosov in izraz intimnega dogajanja v njem.

Dodatne informacije

Datum:11.10.2022 - 25.10.2022
}Ura:18:00 - 19:30
Lokacija:ZOOM

Kotizacija

Kotizacija:
DOGODKI SO BREZPLAČNI!
Prijavite se tu: KLIK!

Prijava na dogodek

BREZPLAČNO spletno predavanje: Moč najstništva
Prijava na dogodek