U
M

Skupina za ženske: IZBRALA SEM SEBE

04.02.2021 - 15.04.2021

}18:00 - 20:00
Sporočimo ob prijavi

Kako preživeti partnerstvo, zaznamovano z narcisizmom?

Srečanja so namenjena tako tistim, ki so se prepoznale, da so v odnosu s takšno osebo, kot tistim, ki so v on-off-on odnosu, in tudi tistim, ki so takšen odnos že zapustile, a še vedno čutijo, da bi jih takšna skupina lahko podprla.

Na začetku je bilo fantastično. Počutila sem se kot princeska, lepa, zaželjena, nosil me je po rokah, komplimentom ni bilo konca, seks božanski, v veliko stvareh in zanimanjih se je zdelo, da se ujameva, obljubljal je marsikaj, znal je brati moje želje in fantazije. Kasneje se je v najin odnos priplazilo mnogo nečesa, kar še opisati ne znam. Ni bil več tako zadovoljen, opominjal me je na napake, za svoje odgovornosti ni želel prevzeti, vedno bolj sem se počutila krivo in žalostno. Nisem več vedela, kako in s čim bi lahko povrnila tiste trenutke, ki so bili med nama na začetku. Saj, vsake toliko je imel preblisk in je bilo za kratek čas spet lepo …

– Si po konfliktu s partnerjem izžeta? Te kaznuje z molkom?
– Ali zate ni prostora, ker se vse vrti okoli njega, njegovih idej, ciljev? Težko obdrži službo in venomer krivi sodelavce ali šefe za svoje težave? Je morda podjetnik, ki vedno znova ugotovi, da se mu dela krivica in so za njegov neuspeh krivi država, konkurenca, kupci? Ga morda braniš in zagovarjaš, ker res verjameš, da je žrtev spleta okoliščin? Mu finančno pomagaš, stojiš ob strani, ker saj mu bo zdaj zdaj uspelo, a temu že lep čas ni videti tako?
– Se vedno zgodi, da je on vedno bolj utrujen ali bolj bolan, njegovi cilji in težave vedno pomembnejši od tvojih?
– Si vedno na drugem mestu, če sploh? Te dajejo občutki nevrednosti?
– Ali zaradi ljubega miru rajši ne rečeš, kar si misliš ali čutiš? Ali zelo paziš na besede, ki jih izrečeš?
– Si kdaj povsem prepričana, da je nekaj rekel ali storil, on pa te prepričuje in obtožuje, da to ni res, tako da posledično dvomiš v svojo realnost, on pa te proglasi za zmešano, noro?
– Ali v pogovoru hitro spremeni temo, tako da sploh ne opaziš, kdaj sta se oddaljila od bistva trenutnega konflikta in preusmerila na obtožbe in očitke zoper tebe?
– Ali imaš občutek, da nisi vredna boljšega? Ti laže in prikriva in tega nikoli ne prizna? Te morda vara?
– Nikoli ne prevzame odgovornosti, mu ni nikoli iskreno žal?
– Občasno popolnoma “ponori”, še zlasti ko mu nasprotuješ ali razkriješ kakšno njegovo napako?
– Ali za vaju veljajo dvojna pravila in merila?
– Se doma vede popolnoma drugače kakor v družbi? Ga skrbi, da bi kje razkrili njegovo pravo naravo?
– Imaš občutek, da si se oddaljila od prijateljev, primarne družine? Mu tvoji prijatelji niso všeč, jih vedno kritizira?
– Se zalotiš, kako v mirnih časih razmišljaš, da saj morda pa le ni tako slab, saj je na trenutke prav zabaven in šarmanten.
– Se ti zdi, da je vse to zelo težko razložiti in nikakor ne najdeš sogovornika?

Če si na več kot polovico vprašanj odgovorila z »ja« in imaš občutek, da si se znašla v takšnem položaju, potem je povsem možno, da je tvoj partner bolj ali manj narcisoiden. Vabimo te, da se nam pridružiš v varni in zaupni skupini, kjer bomo prisluhnili drug drugemu, se poskušali naučiti prepoznavati vedenja, ki jih uveljavljajo osebe z narcisističnimi potezami, pa tudi spoznati, kakšna vedenja lahko izbiramo sami, da bi lažje preživeli in se opolnomočili, bili zopet bolj podobni sami sebi.

Srečanja bodo potekala  v naslednjih terminih: 4.2., 18.2., 4.3., 18.3., 1.4. in 15.4. od 18:00 do 20:00.
Točen kraj srečanj vam sporočimo ob prijavi. 

V primeru slabe epidemiološke situacije, bodo srečanja potekala prek spleta.

Predavatelji

h

Saša Bem

Po izobrazbi diplomirana ekonomistka in idejna vodja community house Old School Villa, kjer skupaj s hčerama razvija hišo dobrega počutja in osebne rasti. Je  certificirana vodja Familylabovih seminarjev. Ob nekajletnem izobraževanju iz Nenasilne komunikacije, Teorije izbire in drugih  alternativnih izobraževanj, le – te združuje s Familylabovimi vrednotami, jih živi v lastnem življenju ter predaja širšemu družbenemu krogu preko vodenja starševskih večerov, svetovanja na Familylabovi brezplačni svetovalni liniji in v Familylabovem klubu staršev.

Dodatne informacije

Datum:04.02.2021 - 15.04.2021
}Ura:18:00 - 20:00
Lokacija:Sporočimo ob prijavi

Kotizacija

Cena: 180 €

Popusti:
– predprijavna cena 160€ do 31.12.2020
– cena za člane Familylabovega vzgojnega kluba: 130 €

Prijava na dogodek

Skupina za ženske: IZBRALA SEM SEBE

180,00 z DDV

Ni na zalogi

Če ste član Familylab kluba se najprej prijavite in kupite vstopnico po nižji ceni.

Prijava na dogodek
Naročite se na naše e-novice

Naročite se na naše e-novice
Uspešno ste se prijavili na naše e-novice!