U
M

NASILJE V DRUŽINI – modul 1

23.11.2022

}9:00 - 13:00
Spletno predavanje - zoom

• Kaj je nasilje v družini in kako ga prepoznamo?
• Kaj je nadzor s prisilo in zakaj mu je tako težko pobegniti?
• Zakaj zloraba sploh obstaja in kako velja o tem govoriti?
• Kako lahko ukrepamo?

Modul 1: 23. novembra 2022, od 9h do 13h

Modul 1 je namenjen tako laikom (vsem staršem in nasploh vsem ženskam in vsem moškim) kot strokovnjakom, ki se na svojem delovnem področju tako ali drugače srečujejo s fenomenom nasilja v družini (npr. socialnim delavkam, medicinskemu osebju na vseh ravneh, pedagoškim delavcem, pravno-sodni stroki raznih profilov, ki delujejo na področju, verskim uslužbencem, policistom in kriminialistom, HR strokovnjakom in podobno …)

Udeleženci lahko pričakujejo, da bodo po predavanju bolje razumeli fenomen nasilja v družini in tako imenovanega nadzora s prisilo. Deležni bodo tudi smernic, kje in kako poiskati dodatne vire učnega gradiva s področja. Poseben poudarek bo namenjen razumevanju, zakaj je tako zelo pomembno, kakšen jezik, govorico, besede uporabljamo, ko govorimo o obravnavanih problemih, in pa kaj je ustrezno – in kaj ni – ko se pogovarjamo z ženskami, ki so deležne nasilja v družini in nadzora s prisilo.

Seminar je razdeljen na dva modula. Vsak od modulov je koncipiran tako, da postopoma poglablja obstoječe znanje in vedenje, razširja zavedanje o in krepi občutljivost za obravnavane fenomene. Na prvem modulu v novembru se bomo poglobljeno osredotočili na to, kaj vse je t.i. nadzor s prisilo, kako ga prepoznati in razumeti in kakšne so posledice, ter na vprašanje, kako govoriti o nasilju v družini, kakšno govorico uporabljati in zakaj tako. Na drugem modulu v januarju pa bo osrednja tema vprašanje, kako nasilje v družini vpliva na otroke in odnos med starši in otroki ter kako ustrezno ukrepati, kadar želimo podpreti in pomagati ženskam in otrokom, ki so v takem položaju.

 

Vsi dogodki v seriji bodo potekali prek zooma, posnetek predavanja bo na voljo 1 teden.

Termini:

Predavatelji

h

Marna Hatton

Marna Hatton

Dodatne informacije

Datum:23.11.2022
}Ura:9:00 - 13:00
Lokacija:Spletno predavanje - zoom

Kotizacija

Predprijavna cena (do 9.11.2022): 120 €
Redna cena (po 9.11.2022): 150 €

UVODNO PREDAVANJE: PRIJAVA TUKAJ
DRUGI MODUL: PRIJAVA TUKAJ

Vsi udeleženci uvodnega predavanja prejmete kupon za 10 €, ki ga lahko vnovčite bodisi pri 1. ali 2. modulu z delavnico.

Prijava na dogodek

NASILJE V DRUŽINI – modul 1

150,00 z DDV

Ni na zalogi

Če ste član Familylab kluba se najprej prijavite in kupite vstopnico po nižji ceni.

Prijava na dogodek