U
M

Ksenija Zor

Sem specializantka transakcijsko analitične psihoterapije, pa tudi ekonomistka in univ. dipl. komunikologinja,  zasebno pa partnerka in mama dveh otrok. Izobraževala, usposabljala in udejstvovala sem se na področjih komunikacijskih veščin, joge in čuječnosti. S čuječnostjo sem se pred nekaj leti srečala na delavnicah, in kasneje na usposabljanju pri Marie Kronquist z Danske, udeležila sem se 8-tedenskega Uvodnega programa pri Društvu za razvijanje čuječnosti ter 5-tedenskega tečaja De-Mystifying Mindfulness (Universiteit Leiden).

V svoji zasebni praksi v Ljubljani izvajam psihoterapijo, predvsem za odrasle posameznike, in svetovanje za pare.

Sem certificirana voditeljica seminarjev pri Familylab Slovenija, svetovalka na brezplačni telefonski liniji “Halo, Familylab?”, moderatorka starševskih pogovornih večerov, voditeljica skupin za starše ter skupin za čuječnost, ki jih izvajam tako za starše, kot tudi za pedagoške delavce v vrtcih in OŠ.

Občasno pišem poljudne članke s področja čuječnosti, starševstva, prej še z oblikovanja in oglaševanja (Ciciban, Ringarajine iskrice, BabyBook, Pogled, Ambient, MM).

Rada se učim novih stvari, spoznavam nove ljudi, poslušam zgodbe, gledam filme in berem. Obožujem morje.

 

Moji članki:

S čuječnostjo zmoremo več (Medicina in ljudje, priloga Financ; april 2019)
Priložnosti in izzivi bonus družin (Ringarajin klepet, maj 2019)
Dolgčas je koristen, a za številne starše le v teoriji (Delo, Junij 2018)
Počitnice: veselje otrok in stres staršev (Pogled, priloga revij Ciciban in Cicido; julij 2015)
Ko se mame počutimo nevidne (februar 2017)