U
M

Vzgoja brez napak … ne obstaja!

V treh dneh do več zaupanja vase in svojo vzgojo!

Vzgoja je “učenje skozi preizkušanje”, vse dokler ne najdemo lastne poti. Otroci ne potrebujejo staršev, ki si ne dopustijo dvomov, temveč avtentične ljudi iz mesa in krvi, ki so zmotljivi, ki vedo, da so zmotljivi, ki si to upajo priznati in so se vselej pripravljeni razvijati in se učiti. Tudi od svojih otrok. (Jesper Juul)

Kako pa najdeš svojo lastno pot? Kako slišiš svoj notranji glas, ki te bo vodil v odnosu do otroka? Pridruži se brezplačnemu dogodku in v naslednjih treh dneh bomo skupaj odkrili, kako biti dober starš bolj ”po svoje”.

Zagotovi si mesto na brezplačnem dogodku!

20., 21. in 22. februar ob 19h

 

ZOOM dogodek v ŽIVO
(Če se ti ne uspe pridružiti, ti pošljemo POSNETEK!)

 

♥ Do več zaupanja vase in v svojo vzgojo ♥

20. februar
ZAVIJANJE OTROK V VATO JE NEVARNO!

Dojenček se začne dvigovati ob stolu. Mu pridržiš stol?
Malček prvič pleza po lestvi na tobogan. Stojiš spodaj ali opazuješ s klopce?
Petletnik uspe splezati na tretjo vejo na dedovi hruški. Te stiska v prsih in mu rečeš, naj gre dol?
Osemletnik se odloči, da bo sam izdelal leseno igračo. Mu kupiš žago in kladivo ali raje ne?

 

 

Z zaupanjem in dopuščanjem, da se otrok tudi iz kakšne boleče napake uči o tem, kako deluje svet okrog njega, dolgoročno poskrbiš za njegovo večjo varnost. Te zanima, zakaj? Več ti bosta povedali Urša Plešnar in Ksenija Žagar.

21. februar
OTROKOVA SILOVITA ČUSTVA SO DARILO!

Dojenček zvečer pred spanjem joče, ti pa, vsa v stresu, panično iščeš, kako bi ga lahko umirila.
Malček pade in si potolče koleno. Lahko zdržiš njegovo bolečino ali pohitiš, da čimprej zalepiš ‘flajšter’ z besedami ‘Saj je že bolje, a ne?’
Štiriletnica je besna, ker njene najljubše žabice niso oprane! Ni šans, da bi oblekla kakšne druge! Mudi se ti v službo. Kaj narediš?
Šestletnica se v šoli skrega s sošolkami. Zvečer joka v postelji, zelo ji je hudo. Jo lahko objameš in samo poslušaš ali se ti zdi nujno, da ji daš nasvet, kako naj ravna prihodnjič, da se ji to ne bo več zgodilo?

 

 

Želiš empatičnega otroka? Želiš otroka, ki bo zmožen prenesti težke preizkušnje v življenju? Dovoli mu, da doživlja vso mavrico čustev. Več o tem ti bosta povedali Sabina Adanič in Nevena Ratković.

22. februar
VRZI KRIVDO SKOZI OKNO!

Dojenček ne more zaspati in tebi se po treh urah že meša.  Izgubiš živce in pobegneš ven iz sobe.
Malček raztrese cel krožnik kosmičev po tleh, tvoj partner pade ven in zavpije nanj, da se mali ustraši in zajoka.
Štiriletnico po polurnem pregovarjanju jezno zagrabiš, jo v pižami odneseš v avto in odpelješ v vrtec.
Sedemletnik je spet pozabil malico v torbi. Že pol ure čistiš polit jogurt in plesniv kruh. Očitajoče ga pogledaš in sikneš: ‘Pa kaj ti ni jasno? A si normalen?!’
Končno si vzameš popoldan zase in za svoje prijateljice. Ko prideš ob 10h zvečer domov, so otroci še vedno pokonci. S partnerjem se skregata vpričo njih.

 

 

Se znajdeš v takšnih situacijah? Te potem grize slaba vest in te skrbi, da si že vse zafrknila, saj pravijo, da ‘kar narediš do 3. leta je najbolj pomembno in ostane’? Živeti s staršem, ki se trudi biti popoln, je za otroka veliko breme. Živeti s staršem, ki se ves čas počuti krivega, prav tako. Te zanima, zakaj? S tabo bosta Sabina Adanič in Barbara Brinovec Pribaković

Zagotovi si svoje mesto!

 

♥ Do več zaupanja vase in v svojo vzgojo ♥

S tabo bomo

Sabina Adanič

Sabina Adanič

 

Sem mama treh otrok, eni že lezejo v obdobje najstništva. Z najstarejšo, ki je že od rojstva trmasto vztrajna (z vsemi minusi in plusi, ki jih to prinese 😉 ) in hkrati močno občutljiva, so se mi podrle vse ideje, ki sem jih imela o tem, kakšno bo moje starševanje …

Nevena Ratkovič

Nevena Ratkovič

 

Sem mama treh deklic, starih od 5 do 10 let. Z njimi in zanje se vsak dan znova učim, kaj je tisto najpomembnejše v življenju. Od letos dalje tudi študentka psihoterapije.

Urša Plešnar

Urša Plešnar

 

Živjo! Sem mama dveh že skoraj najstnikov in vodja projekta Gozdalnica – gozdni vrtec in šola. 

Ksenija Žagar

Ksenija Žagar

 

Sem mama dveh deklet, starih 7 in 11 let. Z odločitvijo za šolanje na domu smo vstopili v nov svet, poln radovednosti, igrivosti in učenja za življenje.

Barbara Brinovec Pribaković

Barbara Brinovec Pribaković

 

Sem mama treh že skoraj odraslih otrok, po poklicu psihologinja. Videti, slišati in vzeti resno tako otroka kot sebe se mi zdi bistvena sestavina vzgoje. Ni pa vedno enostavno 🙂

Kaj lahko danes narediš, da bo tvoj otrok z zaupanjem stopal skozi življenje?

Pridruži se nam na tridnevnem brezplačnem dogodku!