U
M

Inspirativni seminar: SLOVO SHIZOFRENI VZGOJI – RAJŠI PREVZAMI VODSTVO!

10.07.2024 - 10.07.2024

}18:00 - 21:00
Familylab Slovenija, Zaloška 54, Ljubljana

"Sodobni starši si sploh ne prizadevajo za odsotnost mej, reda in pravil, v to niti ne verjamejo. V tem smislu permisivnih staršev ni. V resnici smo podlegli neki drugi utopični ideji – ideji, da je mogoče meje postavljati brez konflikta. Še več, da je mogoče odraščati brez frustracije in bolečine. In verjamemo, da bodo otroci, če jih bomo le vzgajali “pravilno” – srečni. Po možnosti ves čas. Z drugimi besedami: še vedno si želimo, da bi otroci ubogali, samo da po novem samo še zlepa. Še kar igramo isto igro, le da barantamo z drugo valuto. Nočemo več, da bi otroci ubogali, ker bi se nas bali – hočemo, da ubogajo, ker jih imamo tako zelo radi. Radi bi, da nam vračajo s tem, da so – srečni. Ubogljivo srečni.

Ivana Gradišnik v kolumni Od avtoritarne do permisivne - in spet nazaj?  

 

Otroci potrebujejo starševsko vodstvo zato, ker pridejo na svet brez izkušenj. Zato potrebujejo starše, ki vejo, kako je treba skrbeti zanje, in ki znajo poskrbeti za takšno psihično in čustveno okolje, ki zadovoljuje temeljne otrokove potrebe v teku odraščanja.

Cilj vzgoje in izobraževanja otrok je prenesti svoje vrednote, prepričanja in kulturo na otroke na tak način, da jim omogočimo, da se razvijajo kot edinstveni posamezniki v odnosu do drugih edinstvenih posameznikov. Z drugimi besedami: cilj vzgoje je omogočiti otroku, da v celoti razvije svoj potencial – svoj človeški, čustveni, intelektualni in telesni potencial – in da zmore živeti skupaj z drugimi tako, da podpira in spoštuje potrebe vsakega posameznika, kakor tudi potrebe družbe.

Ker pa v današnji družbi ni več trdnega moralnega konsenza, ki bi staršem odrejal, kaj je prav in kaj narobe, se prednje postavlja izziv, kako te odgovore najti v sebi, kako jih odkriti skozi dialog in pozoren razmislek o povratnih informacijah, ki nam jih posredujejo otroci.

Na srečanju se bomo torej pogovarjali o enem najpomembnejših vprašanj sploh: kako naj odrasli uveljavljamo svojo avtoriteto, svoje izkušnje in vodenje, ne da bi ob tem prizadevali osebno integriteto vsakega od otrok?

 

Ključne besede: osebna avtoriteta, postavljanje mej, osebna govorica, osebna odgovornost, integriteta, samospoštovanje

Inspirativni seminar vodi vodja slovenskega Familylaba, Ivana Gradišnik.

 

 

Predavatelji

h

Ivana Gradišnik

Vodja Familylab Slovenija

Dodatne informacije

Datum:10.07.2024 - 10.07.2024
}Ura:18:00 - 21:00
Lokacija:Familylab Slovenija, Zaloška 54, Ljubljana

Kotizacija

50 € – predprijave do 28. junija 2024
60 € – redna cena po 28. juniju 2024

Prijava na dogodek

Inspirativni seminar: SLOVO SHIZOFRENI VZGOJI – RAJŠI PREVZAMI VODSTVO!

60,00 z DDV

3 na zalogi

Prijava na dogodek