U
M

Mož in oče – knjiga zate

Knjiga zate

25,90 z DDV

Mož in oče – knjiga zate je natanko to, kar obljublja naslov. Osebni, angažirani, neposredni nagovor izkušenega očeta in dedka, namenjen sodobnim očetom, ki so se znašli v praznem prostoru med očetovsko vlogo, kakršna je bila nekoč in kakršno morajo šele razviti za prihodnost. Zgledov ni. Današnji očetje se morajo izumiti na novo. Jesper Juul ponuja podporo in novo perspektivo; loteva se niza aktualnih vprašanj od navezave med očetom in otrokom do tega, kako se zoperstaviti t. i. materinskemu šovinizmu ter dozoreti in »odrasti v moškega«.
Kot mlad mož si pred posebno izbiro: odločiš se lahko, da boš spet odsoten oče, kakršnih je v zgodovini na kupe, ali pa da boš vzpostavil odnos s svojimi otroki – to pa pomeni, da boš ugotovil, kako te tvoji otroci silijo in spodbujajo, da kot človeško bitje rasteš in se razvijaš.

Za člane Familylabovega kluba je poštnina brezplačna.

PONATIS VELIKE USPEŠNICE ZA OČETE!

Za večino od nas je družinska obveza, odgovoren in angažiran odnos do partnerke in do otrok, edina terapija, ki jo potrebujemo. Ne oziraj se torej po partnerkah, ki ti povzročajo najmanj težav, ampak po tistih, ki ti nalagajo »prave« težave, torej težave, ki jih najbolj potrebuješ za svoj nadaljnji razvoj.

Biti odgovoren sam zase pomeni nositi odgovornost za to, kar govoriš, pa tudi za svoje vrednote, meje in čustva. Veliko tega ni tvoja last, veliko si prejel in prevzel iz tujih virov – od svojih staršev, šole in prijateljev. Kot odrasel človek se moraš sam odločiti, ali si boš vse to prisvojil in sprejel ali pa boš nadomestil z nečim drugim, kar ti je bližje in se ti zdi primernejše.

Vsak moški se mora očetovanja naučiti sam.

Preberi uvodno poglavje (Očetje včeraj in danes)

Preberi poglavje “Kako naj prepričam ženo, da sem dober oče”

Dodatne informacije

Izdal

Inštitut za sodobno družino Manami, 2011

Prevedla

Marjana Samide

Avtorska naslovnica

Kazimir Plesničar

Število strani

172

Vezava

broširana

Format

210 x 140 mm

MPC

27,90 €

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Mož in oče – knjiga zate”