U
M

NASILJE V DRUŽINI – uvodno predavanje

26.10.2022

}10:30 - 12:00
Spletno predavanje - zoom

• Kaj je nasilje v družini in kako ga prepoznamo?
• Kaj je nadzor s prisilo in zakaj mu je tako težko pobegniti?
• Zakaj zloraba sploh obstaja in kako velja o tem govoriti?
• Kako lahko ukrepamo?

Uvodno spletno predavanje: sreda, 26. oktober 2022, 10:30 – 12h
Posnetek predavanja bo na voljo 7 dni po izvedbi.

Predavanje (in nadaljnja modula) so namenjeni obojim, tako laikom (vsem staršem in nasploh vsem ženskam in vsem moškim) kot strokovnjakom, ki se na svojem delovnem področju tako ali drugače srečujejo s fenomenom nasilja v družini (npr. socialnim delavkam, medicinskemu osebju na vseh ravneh, pedagoškim delavcem, pravno-sodni stroki raznih profilov, ki delujejo na področju, verskim uslužbencem, policistom in kriminialistom, HR strokovnjakom in podobno …)

Udeleženci lahko pričakujejo, da bodo po predavanju bolje razumeli fenomen nasilja v družini in tako imenovanega nadzora s prisilo. Deležni bodo tudi smernic, kje in kako poiskati dodatne vire učnega gradiva s področja. Poseben poudarek bo namenjen razumevanju, zakaj je tako zelo pomembno, kakšen jezik, govorico, besede uporabljamo, ko govorimo o obravnavanih problemih, in pa kaj je ustrezno – in kaj ni – ko se pogovarjamo z ženskami, ki so deležne nasilja v družini in nadzora s prisilo.

Predavanje predstavlja uvod v bolj poglobljeni seminar, organiziran v dveh modulih. Vsak od modulov je koncipiran tako, da postopoma poglablja obstoječe znanje in vedenje, razširja zavedanje o in krepi občutljivost za obravnavane fenomene. Na prvem modulu v novembru se bomo poglobljeno osredotočili na to, kaj vse je t.i. nadzor s prisilo, kako ga prepoznati in razumeti in kakšne so posledice, ter na vprašanje, kako govoriti o nasilju v družini, kakšno govorico uporabljati in zakaj tako. Na januarskem srečanju pa bo osrednja tema vprašanje, kako nasilje v družini vpliva na otroke in odnos med starši in otroki ter kako ustrezno ukrepati, kadar želimo podpreti in pomagati ženskam in otrokom, ki so v takem položaju.

Vsi dogodki v seriji bodo potekali prek zooma. Posnetki posameznih predavanj bodo na voljo še en teden po dogodku.

Termini:

Predavatelji

h

Marna Hatton

Marna Hatton je diplomirala iz sociologije in političnih ved na University College Dublin, magistrirala pa iz rasnih in etničnih študij na dublinskem Trinity College. Po koncu študija v zgodnjih 2000. je delovala v različnih nevladnih organizacijah na Irskem, v Veliki Britaniji in Aziji. Sprva se je angažirala na področju razvoja skupnosti, zlasti v povezavi z begunci in prosilci za azil, pred 15 leti pa se je začela poglobljeno ukvarjati z nasiljem v družini. Glavno področje njenega zanimanja je vpliv tako imenovanega nadzora s prisilo na odnos med materjo in otrokom ter ustvarjanje prostora za mobilizacijo in povezovanje skupnosti v prizadevanjih za sistemske spremembe.

Dodatne informacije

Datum:26.10.2022
}Ura:10:30 - 12:00
Lokacija:Spletno predavanje - zoom

Kotizacija

Kotizacija:

– Uvodno predavanje: 15 €

– Vsak od modulov z delavnico:
• Predprijavna cena: 120 €
• Redna cena: 150 €

PRVI MODUL (predprijave do 9.11.2022) : PRIJAVA TUKAJ
DRUGI MODUL (predprijave do 30.12.2022): PRIJAVA TUKAJ

Vsi udeleženci uvodnega predavanja prejmete kupon za 10€, ki ga lahko vnovčite bodisi pri 1. ali 2. modulu z delavnico.

Prijava na dogodek

NASILJE V DRUŽINI – uvodno predavanje

15,00 z DDV

Ni na zalogi

Če ste član Familylab kluba se najprej prijavite in kupite vstopnico po nižji ceni.

Prijava na dogodek