U
M

Spletna SKUPINA navdiha za starše otrok z močno voljo

19.01.2022 - 30.03.2022

}19:30 - 21:00
splet

Spletni seminar, 6 online srečanj in stalna podpora v zaprti Facebook skupini.

***
Ne, življenje z otrokom močne volje resnično ni vedno preprosto. Toda lahko je zabavno, navdihujoče, poučno, in kar je najpomembnejše, polno barvnih odtenkov.

Saj veš o čem teče beseda, kajne?

Večkrat se počutiš, kot da je tvoj otrok močnejši od tebe! Občutek imaš, da te bo čisto nadvladal, če le za trenutek popustiš. Bori se za vsako stvar.

Obstajajo otroci, za katere je bistvenega pomena, da lahko rečejo ne, še preden lahko rečejo da. Že vse od rojstva so bolj samostojni in odločni.

To so otroci, ob katerih se starši včasih počutimo, kot da so močnejši od nas. Borijo se za vsako stvar in ko se jim zoperstavimo, postane njihov upor še močnejši. Ko poskušamo rešiti probleme tako, kot jih rešujemo z drugimi otroki, problemi ekspandirajo. Vedno želijo imeti kontrolo nad lastnim telesom in življenjem. Ko se nekaj odločijo, jih ne moremo premakniti z nobeno manipulacijo ali grožnjo. Stvari naredijo le, če verjamejo, da so bile njihova ideja.

Nekateri otroci se tako obnašajo predvsem doma, drugi pa tudi v vrtcu in šoli. Za starše so ti otroci huda preizkušnja, saj imamo neprenehoma občutek, da se do otrok ne vedemo prav ali da ti zavračajo našo ljubezen.

Za te otroke še posebej velja, da jih ne moremo vzgajati tako, da preprosto sledimo nekim navodilom. Želijo, da jih uzremo in sprejmemo takšne, kot so. Potrebujejo odnos s starši iz mesa in krvi, ki smo se pripravljeni zazreti vase in uzreti, kdo smo in kakšne so naše potrebe, želje in meje.

Urša Plešnar in Sabina Adanič se že 10 let ukvarjava z otroki z močno voljo. Vsaka od naju ima doma vsaj enega, Urša vsako leto dobi nekaj novih otrok z močno voljo v Gozdalnico, obe pa že 5 let pripravljava seminarje, predavanja in svetovanja staršem na to temo.

Na naših srečanjih bomo iskali poti, kako vzpostaviti dober, uravnotežen odnos z močnovoljnim otrokom in znotraj cele družine. Drug drugemu bomo v navdih in oporo. Naša raziskovanja bomo podprli z izkušnjami voditeljic skupine in jih prepletli z znanji, ki jih je delil Jesper Juul.

Skupina se bo srečevala v naslednjih terminih: 19. 1., 2. 2., 16. 2., 2. 3. in 16. 3. in 30. 3. 2022
* Srečanja bodo potekala preko aplikacije ZOOM.

Kaj dobite? 

  • Posnetek spletnega seminarja pred pričetkom programa
  • 6 online srečanj 
  • Posnetke/zapiske teoretičnega dela srečanj
  • Praktično nalogo za raziskovanje odnosov po vsakem srečanju
  • Stalno podporo v času trajanja programa v zaprti Facebook skupini

Predavatelji

h

Urša Plešnar

Sem mama dveh otrok, poklicno pa idejna vodja in gonilna sila projekta Gozdalnica – gozdni vrtec in druga gozdna doživetja, prek katerega želim današnjim otrokom ponuditi priložnost za čimveč proste igre v naravi. Zanima me otroška igra, predvsem svobodna igra v naravi in njen vpliv na celostni razvoj otroka.
Žene me vera v otroke in moja dva škrata, ki neprestano potrjujeta, da je igra življenjski učitelj z neskončno nalogami.

h

Sabina Adanič

Sem mama treh otrok, starih od 4 do 10 let. Najstarejša hčerka in njena neuklonljiva volja je bila razlog, da sem se srečala z Jesperjem Juulom in Familylabom.
Od leta 2015 sem certificirana redna sodelavka Familylaba. Zanimajo me tematike, povezane v vzgojo predšolskih in šolskih otrok, še posebej uživam v debatah o tem, kako postavljamo meje in kako lahko poskrbimo zase, ko stopimo v vlogo starša.

Dodatne informacije

Datum:19.01.2022 - 30.03.2022
}Ura:19:30 - 21:00
Lokacija:splet

Kotizacija

Predprijavna cena do 10. januarja: 180 €
Redna cena po 10. januarju: 210 €
(možnost plačila v 2 obrokih)

Popusti:
– cena za člane Familylabovega vzgojnega kluba: 160 €

Prijave sprejemamo na mail: gozdalnica@gmail.com

Prijava na dogodek

Spletna SKUPINA navdiha za starše otrok z močno voljo
Prijava na dogodek