U
M

Sabina Adanič (vodja programov za starše)

Sem Sabina Adanič, po poklicu sem diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok. Po študiju sem krajši čas delala kot vzgojiteljica v vrtcu v Madridu in kot zasebna varuška v Granadi. Ni me vleklo v javni vrtec, zato sem se odločila podaljšati študentska leta in postala skoraj diplomirana sociologinja in hispanistka. Nekaj časa sem nabirala izkušnje kot vodja zasebnega varstva otrok v Ljubljani, nato pa so prišli moji največji učitelji …

Danes sem mama treh otrok, starih od 5 do 11 let. Najstarejša hčerka in njena neuklonljiva volja je bila razlog, da sem se srečala z Jesperjem Juulom in Familylabom. V knjigi Kompetentni otrok sem našla vse, kar sem verjela in čutila, kako bi moralo biti, pa nikoli nisem našla pravih besed.

Od leta 2015 sem certificirana redna sodelavka Familylaba. Zanimajo me tematike, povezane v vzgojo predšolskih in šolskih otrok, še posebej uživam v debatah o tem, kako postavljamo meje in kako lahko poskrbimo zase, ko stopimo v vlogo starša. Poleg predavateljskega dela se pri Familylabu posvečam tudi vodenju Familylabovega kluba, organizaciji in izvedbi spletnih seminarjev, vodenju in organizaciji starševskih pogovornih večerov in opremljanju družbenih medijev z vsebinami, ki se tičejo vzgoje in skrbi za otroke in mladostnike ter podpore staršem.

 

TEKSTI

TRENUTKI V ŽIVLJENJU
Če tebe ni zraven, so čisto normalni

 

INTERVJUJI

O izzivih visoke občutljivosti