U
M

Za mladostnike in mladostnice

Familylabovi programi za

Najstnike & Najstnice

Pogovorna srečanja za mlade so oblika podpornega psihosocialnega dela v skupini, ki je bolj strokovna kot samopomočna skupina in manj strukturirana kot terapevtska skupina.

Tematike

Pogovorna srečanja za mlade

Z Muncem in Ivano

Čisto preveč lajamo eden na drugega – ali pa se drug za drugega ne menimo – kultura odkritega, pristnega in direktnega dialoga izumira (če se je v naših krajih sploh kdaj zares utrdila?). Spremenimo to! Skozi pogovorna srečanja z mladimi želiva odpirati najtežja, najbolj skrita in tudi najbolj boleča vprašanja, ki morijo sodobne mlade. Ste pripravljeni sprejeti to možnost in tudi ta izziv? Super. Ivana in Matic vas čakava. Brez predsodkov, moraliziranja, ocenjevanja in nasvetkarstva.

Pogovorna srečanja za mlade so oblika podpornega psihosocialnega dela v skupini, ki je bolj strokovna kot samopomočna skupina in manj strukturirana kot terapevtska skupina.

Zaradi zagotavljanja karseda zaupnega in varnega okolja je skupina t.i. zaprtega tipa, kar pomeni, da se serije srečanj udeležujejo isti udeleženci.

Število udeležencev je omejeno na 10. Vabljeni mladi, stari med 14 in 18 let.

Srečanja potekajo pod vodstvom zunanjega sodelavca Matica Munca in vodje Familylaba Ivane Gradišnik.

Skupina za otroke in mladostnike, ki se samopoškodujejo

Skupina je namenjena otrokom in mladostnikom, starim od 11 do 14 let, ki se samopoškodujejo.

V skupino sprejmemo najmanj 5 in največ 10 mladostnikov.

Skupina je zaprtega tipa in se bo srečevala vsako drug petek, od 17h do 18.30h.

Voditeljica Mateja Capek.

Skupina za starše najstnikov

Pridružite se skupini staršev najstnikov, ki si želijo izboljšati odnos s svojimi nič več otroki, pa vendar še ne odraslimi.

V skupini bomo skupaj ugotavljali, ali najstnike sploh lahko še vzgajamo, kakšne so najpogostejše težave v komunikaciji in kaj kot starši sploh lahko storimo. Ali prepovedi in kazni sploh delujejo? In kaj storiti, ko najstnik ne mara šole, v njej ne vidi smisla in je zato noče obiskovati?

Na skupini zaprtega tipa, ki jo bosta vodili Gabi Žlof Leskovšek in Mojca Brezigar Baš, bomo ugotavljali, kaj najstnik v resnici potrebuje od svojih staršev, kaj po navadi pogreša in česa ne mara. Pogovarjali se bomo tudi o tem, kako z najstnikom voditi enakovreden dialog, kako mu pokazati naše zanimanje, razumevanje in priznanje ter kako nam staršem čuječnost (mindfulness) lahko pomaga ohraniti in izboljšati odnos z najstnikom.

Termini

Trenutno ni razpisanih dogodkov.

Vas zanima določena tema, pa je ne najdete med zgornjimi naslovi?

Kontaktirajte nas, z veseljem vam bomo pomagali!