U
M

kompetentna KOMPETENTNA VZGOJITELJICA -
VARUHINJA OTROK
Celosten program usposabljanja za bodoče
zasebne vzgojiteljice/varuhinje predšolskih otrok
Več informacij
usposabljanje Mednarodno temeljno Familylabovo usposabljanje International basic Familylab training Dva modula: 26. 8. – 29. 8. in 28. – 31. 10. 2021 Izvedba na hibridni način (hkrati na daljavo + v živo) Zanimam se za usposabljanje mozinoce Iz naše Knjigarne Jesper Juul
MOŽ IN OČE - knjiga zate
Več informacij
FLklub klub Familylabov Ker je za vzgojo otroka potrebna cela vas Kot člani kluba boste starši, učitelji in vzgojitelji deležni številnih stalnih ugodnosti pri Familylabovih seminarjih, predavanjih, delavnicah, knjigah in svetovanjih, imeli boste dostop do video posnetkov s kratkimi nasveti in še in še. Več informacij

Dobrodošli!

Familylab Slovenija je ustanovni član mednarodnega združenja Familylab Association, ki si prizadeva ohranjati in širiti vrednote in načela, kakor jih predlaga snovalec ideje o t. i. družinskem laboratoriju, znani danski družinski terapevt Jesper Juul.

Familylab Slovenija družinam ponuja podporo, svetovanje in pomoč pri razvoju starševske kompetentnosti, strokovnim delavcem, ki delajo z otroki in/ali družinami, pa prostor za strokovni in osebni razvoj s poudarkom na odnosni kompetenci. Familylab Slovenija na domačih tleh živi in se razvija že vse od leta 2008.

Za starše
in stare starše

Za šole, vrtce
in strokovne delavce

Za podjetja

Svetovanje

Verjamemo, da obstajajo načini vzgajanja otrok, ki so boljši od uporabe avtoritarne sile ali demokratskih zvijač. FamilyLab namesto tega prisega na razmerja, utemeljena v enakovrednosti, avtentičnosti, integriteti in osebni odgovornosti.

Svetovanje & coaching

Individualno ali družinsko svetovanje in strokovne konzultacije.

Več informacij >>

Brezplačna svetovalna linija

Možnost brezplačnega “triažnega” svetovalnega pogovora.

Več informacij >>

Otroci so v življenju staršev najbolj dragoceni takrat, ko na splošno veljajo za najbolj težavne!

~ J. Juul

Familylabov
vzgojni klub

Kot člani kluba boste starši, učitelji in vzgojitelji deležni številnih stalnih ugodnosti pri Familylabovih seminarjih, predavanjih, delavnicah, knjigah in svetovanjih, imeli boste dostop do video posnetkov s kratkimi nasveti in še in še.

Jesper Juul o družinskem laboratoriju

Ne verjamem v metode, ki obljubljajo “kako v petih korakih ukrotiti najstnika”, verjamem pa, da lahko staršem svetujemo in jim ponudimo dragocen navdih, in sicer tako, da jim pomagamo spoznati, kdo so in kaj si želijo v zvezi s svojo družino in s konflikti, s katerimi morajo živeti.

Zato sem izbral oznako “družinski laboratorij”. To torej ni šola, temveč neke vrste laboratorij, kjer lahko starši iščejo, (ponovno) odkrivajo in eksperimentirajo s svojim pogledom na razvoj družine.

Za vsako družino velja, da za dobrobit in osebno rast družinskih članov ne zadošča le ljubezen. Naučiti se moramo, kako lahko svoje ljubeče občutke spremenimo v ljubeč odnos, tega pa se lahko naučimo samo od drugih in z drugimi.

Dogodki

Moj otrok je visoko občutljiv – kako ga lahko podprem?
19 Mar

Moj otrok je visoko občutljiv – kako ga lahko podprem?

Pridružite se nam na dvournem spletnem seminarju, ki bo mešanica teorije in veliko prakse. Predavateljica Sabina Adanič bo z vami delila lastne izkušnje in konkretne ideje,
kako lahko pomagamo visoko občutljivim otrokom, da bodo skozi izkušnjo težke življenjske situacije rasli in postajali močnejši in bolj odporni.

Več informacij
Skupina za OČETE
26 Mar

Skupina za OČETE

Starševstvo je vodenje, ki otrokom omogoča pogumno nabiranje življenjskih izkušenj in nudi varen pristan. Oče je pri tem nepogrešljiv, seveda pa ni nezmotljiv. Zato na srečanjih te skupine ne bomo spraševali oče, da ali ne? Temveč kakšen oče je danes močen oče.

Več informacij
Inspirativni seminar v živo*: NOVA REALNOST Z NAJSTNIKOM
30 Mar

Inspirativni seminar v živo*: NOVA REALNOST Z NAJSTNIKOM

Iz nekega nerazumljivega razloga nas učijo, da je puberteta mišljena kot nekaj, kar naj bi starše vznemirjalo. To ni res. Puberteta je naraven in nujen biološki razvojni proces, ki ga mora otrok preživeti, zato da postane odrasel. Naučili smo se tudi, da puberteta pomeni uporništvo. To večinoma ne drži. Dejstvo je, da so otroci 12-13 let spoznavali starševske vrednote in se jim učili biti zvesti. Zdaj morajo te vrednote preizkusiti, zato da jih potem bodisi vključijo v svoje življenje ali pa začnejo iskati alternativne. To je nujno za vsakogar, zato da odraste v odgovornega odraslega posameznika.

Več informacij
Kadar opazite, da se vaš otrok “grdo obnaša”, skušajte ugotoviti, s čim se spopada. Veliko se boste naučili ne le o otroku, temveč tudi o sebi.

~ J. Juul

Naročite se na naše e-novice

Naročite se na naše e-novice
Uspešno ste se prijavili na naše e-novice!