Familylabova spletna učilnica

Najbolj obiskani Familylabovi seminarji v vaši dnevni sobi

Za vse, ki ste želeli, da seminarje pripeljemo bliže vam.
Prihajamo kar v vašo dnevno sobo!

Večerna spletna učilnica bo potekala v živo, tako da boste lahko sodelovali s svojimi mnenji in vprašanji. In to iz udobja vašega doma, potem ko boste spravili otroke spat. Če vam takrat ne bo uspelo, pa si boste predavanje lahko ogledali kasneje – na voljo bo še 10 dni.


NOVEMBER 2019                        

SAMOSPOŠTOVANJE ALI KOLIKO SE IMAM RAD
12. novembra 2019 od 20h do 21.30h

Od razvoja otrokovega samospoštovanja je odvisno, koliko se bo imel rad. Kako mu ga lahko pomagamo razviti in kako to pozitivno vpliva tudi na nas?

Občutka samospoštovanja ne moremo podariti, lahko pa s pravo spodbudo poskrbimo, da ga otrok ali odrasel prične razvijati. Znamo spontano in odprto komunicirati, deliti podporo, zanimanje in sprejemanje? Ali zaradi lastnih in tujih vzorcev večkrat izrečemo ali zaslišimo grajo, nestrpnost in kritiko?

Vodi: Urša Plešnar

KO ME OTROK RAZJEZI (pa nočem vpiti nanj)!

Otroku raste zob in celo noč ne spi. Zjutraj moram v službo. Popoldne je otrok utrujen od vrtca in neprespan. Vsi smo na robu. Vsaka razmetana igrača, vsak polit kozarec vode, vsak otrokov ‘ne, ne bom!’ je lahko razlog, da enostavno ne zmoremo več.
Kaj narediti v takih trenutkih, da se spravimo ven iz cikla vpitja in prepiranja, ali da morda celo ne pademo noter? P

Vodi: Sabina Adanič

MIDVA – OD LJUBIMCEV DO STARŠEV IN NAZAJ

Odločitev za skupno življenje in družino je za večino nas naravna posledica ljubečega odnosa med žensko in moškim, najine bližine, tudi strasti. Ko pridejo otroci in postaneta starša pa je pogosto videti, da starševstvo preplavi ostale dele najinega odnosa. Ni več časa, ni energije, ni volje,…

Kako kljub otrokom ali pa prav zaradi njih ohraniti tudi vlogi moškega in ženske v starševskem razmerju, kako ohraniti iskrice in tiste prav posebne nasmehe?

Vodi: Darja B. Vesel

NE IGRAJ SE S HRANO! Ko družinski obroki niso več prijetni.

Hranjenje otroka je tesno povezano z izražanjem ljubezni, skrbi in nege otroka. Ampak … včasih ne gre vse po pričakovanjih. Otrok noče jesti zelenjave. Otrok noče sedeti pri miru. Otrok bi jedel le nezdravo hrano. Otrok sploh noče jesti. Družinski obroki so včasih prava nočna mora!

Velja da, bolj kot obroke jemljemo kot »projekt« – pa najsi bo to projekt »Za zdravo življenje« ali pa »Za mizo se moramo imeti radi« –, tem manj smo dovzetni za to, da bi družinsko življenje lahko doživljali in sprejemali takšno, kakršno je.

Vodi: Irena Tomažin

NE TEPI BRATCA! Kaj storiti z otroško agresivnostjo?

Ko član družine nenadoma postane agresiven, s tem izraža: »Ne čutim, da bi bil za vas vreden toliko, kot si želim. Počutim se slab, izrinjen ali odveč.« Zato je tako pomembno, da v družini sprejemamo tudi agresivnost. Kajti agresivnost ni sovražnik ljubezni ali skrbi za bližnjega. Je le še eden izmed mnogih načinov izražanja ljubezni. Če je ne upoštevamo ali če jo zatiramo, se začne razraščati in lahko postane bodisi vulkanska ali pa hladna kot led.

Vodi: Urša PlešnarCena: 25 € 
na seminar

Popusti:
* Predprijavna cena: 20 €
* Člani Familylabovega vzgojnega kluba: 18 €
* 4+1 bonus za prijavo na vseh pet seminarjev


Prijave
in dodatne informacije: sabina.adanic@familylab.si