Familylabova spletna učilnica

Najbolj obiskani Familylabovi seminarji v vaši dnevni sobi

 

Za vse, ki ste želeli, da seminarje pripeljemo bliže vam.
Prihajamo kar v vašo dnevno sobo!

Večerna spletna učilnica bo potekala v živo, tako da boste lahko sodelovali s svojimi mnenji in vprašanji. In to iz udobja vašega doma, potem ko boste spravili otroke spat. Če vam takrat ne bo uspelo, pa si boste predavanje lahko ogledali kasneje – na voljo bo še 10 dni.

 

Maj 2018

 

Ponedeljek, 7. maj, od 21:00 do 22:30

Ko je šola vir težav

Beseda šola včasih prikliče pred oči konflikte v družinah, frustracije, odpor, strah in stiske, namesto da bi ob njej pomislili na vir znanja. Zakaj so otroci tako pogosto odklonilni do šole? Kaj nam s tem sporočajo? Zakaj veselje do učenja v prvih letih ali mesecih šole pri mnogih zamre? Kako ob tem ohraniti zdrav odnos z otrokom (medsebojno zaupanje, bližino in stik) ter zdravo samopodobo otrok in staršev?

Vodi: Marjana Škalič

 

Četrtek, 10. maj, od 21:00 do 22:30

Vse za družino! Kaj pa jaz?

Pogosto se v določenih situacijah avtomatično, nezavedno in nehote odpovemo svojim mejam, interesom, željam in celo potrebam zato, da bi kar najbolje poskrbeli za otroke (in včasih tudi partnerje). Kaj pa, če to, da najprej ‘poskrbimo zase’ najbolje prispeva k rasti in razvoju naših otrok, partnerskega odnosa in družine nasploh? In kako to narediti takrat, ko je vsega preveč?

Vodi: Barbara Brinovec Pribaković

 

Torek, 15. maj, od 21:00 do 22:30

Kako otroku postavim mejo, da me bo vzel resno? 

Postavljanje meja. Kdaj začeti? Kako? Zakaj, če sploh, jih postavljati? Ena težjih dilem, pred katero smo postavljeni vsi starši. In ko že postavimo mejo – zakaj nas ne upoštevajo?

Vodi: Sabina Adanič

 

Četrtek, 17. maj, od 21:00 do 22:30

Ko se s partnerjem ne strinjava glede vzgoje

https://familylab.si/wp-content/uploads/2018/04/nesoglasja.jpgSe tudi ti s partnerjem zapletaš v kronične spore glede vzgoje, ki jih je z razvojem otrok vse več? Oba menita, da je njegov vzgojni stil pravi in da partnerjev vzgojni stil otroku škodi? Kako se izviti iz te igre in kaj se pravzaprav dogaja? Kaj pri tem doživlja otrok in kaj mu v resnici najbolj škodi? To so glavna vprašanja, o katerih bo razmišljala Familylabovka Helena Primic, sicer zelo trmasta mama dveh hčera in partnerka nič kaj manj trmastega moža, zato ji izkušenj in vzgojnih lekcij na tem področju ne manjka ;).

Vodi: Helena Primic

 

Ponedeljek, 21. maja, od 21:00 do 22:30

Ko starši in stari starši gledajo na vzgojo drugače

Starši in stari starši se večkrat ne strinjamo glede vzgoje otrok. Včasih se zapletamo v dokazovanje, kdo ima bolj prav, kdo ima v tem odnosu pravico odločati o drugem ali pa se celo odpovemo obiskom. Pozabimo pa, da to najbolj prizadene ravno tiste, za katere nam je najbolj mar – otroke.

Kako lahko starši in stari starši vzpostavimo zrel odnos, v katerem upoštevamo drugega in v katerem bodo lahko vnuki dobili kar največ koristnega za življenje od svojih staršev in starih staršev?

Spletni seminar je namenjen staršem in starim staršem. Lahko ga poslušata obe generaciji skupaj – na istem kavču. 😉

Vodi: Danica Vidmar

 

Četrtek, 24. maj, od 21:00 do 22:30

Agresivnost na svobodi

Agresivnost sodi med temeljna človekova čustva in je pomembna za preživetje. Človek potrebuje mnogo let, da se jo nauči konstruktivno izražati. Ampak kje naj se otroci tega naučijo? V vrtcih, šolah in včasih tudi doma praviloma veljajo vsi izrazi agresivnosti za nezaželene ali celo prepovedane. Svobodne igre, prek katere otroci spoznavajo svoja čustva, ter se jih učijo izražati in obvladovati, pa je vse manj. Otroci se preko igre spontano soočajo s strahom in jezo in se učijo, kako reagirati v nepredvidljivih in čustveno močnih situacijah.

Kako lahko otrokom omogočimo dovolj prostora, da se naučijo ravnati s svojo agresivnostjo, ne da bi škodili drugim? Kako jim pri spoznavanju z lastno agresivnostjo lahko pomagamo odrasli?

Vodi: Urša Plešnar

 

Torek, 29. maj, od 21:00 do 22:30

Uvajanje v vrtec

Odhod v vrtec je za oboje, otroka in starše, pomemben in čustveno zahteven dogodek. Kaj doživlja otrok ob vključitvi v vrtec in kako to kaže? Kaj doživljamo starši? Kako lahko otroku olajšamo uvajanje? Kakšne težave lahko pričakujemo? Kaj narediti, kadar naše želje in ideje o uvajanju niso v skladu z navodili vrtca in vzgojiteljice? Kako bo otrok zaspal v vrtcu, če pa vedno zaspi ob mami? Kaj pa dojenje – odstaviti ali dojiti naprej?

Na seminarju se bomo pogovarjali o vaših pričakovanjih, strahovih in dilemah ter o tem, kako lahko uvajanje v vrtec izpeljemo čimbolj tekoče.

Vodi: Sabina Adanič

 

Četrtek, 31.maj, od 21:00 do 22:30

Otroci z močno voljo

Počutim se, kot da je moj otrok močnejši od mene! Včasih je moj otrok zame preveč. Občutek imam, da me bo čisto nadvladal, če le za trenutek popustim. Bori se za vsako stvar.

Kako se postaviti kot vodja in vzpostaviti dober odnos z otrokom, pri katerem nobena manipulacija ne deluje?

Vodi: Urša PlešnarCena: 25 € 
na seminar

Popusti:
* Predprijavna cena do 20. februarja: 18 €
* Člani Familylabovega vzgojnega kluba: 18 €
* 4+1 bonus za prijavo na vseh pet seminarjev


Prijave
in dodatne informacije: e-prijava