Familylabova spletna učilnica

Najbolj obiskani Familylabovi seminarji v vaši dnevni sobi

Za vse, ki ste želeli, da seminarje pripeljemo bliže vam.
Prihajamo kar v vašo dnevno sobo!

Večerna spletna učilnica bo potekala v živo, tako da boste lahko sodelovali s svojimi mnenji in vprašanji. In to iz udobja vašega doma, potem ko boste spravili otroke spat. Če vam takrat ne bo uspelo, pa si boste predavanje lahko ogledali kasneje – na voljo bo še 14 dni.

NOVA SERIJA WEBINARJEV PREDVIDOMA V APRILU 2020!


IZ PREJŠNJE SERIJE:

SAMOSPOŠTOVANJE ALI KOLIKO SE IMAM RAD
12. novembra 2019 od 20h do 21.30h

Od razvoja otrokovega samospoštovanja je odvisno, koliko se bo imel rad. Kako mu ga lahko pomagamo razviti in kako to pozitivno vpliva tudi na nas?
Občutka samospoštovanja ne moremo podariti, lahko pa s pravo spodbudo poskrbimo, da ga otrok ali odrasel prične razvijati. Znamo spontano in odprto komunicirati, deliti podporo, zanimanje in sprejemanje? Ali zaradi lastnih in tujih vzorcev večkrat izrečemo ali zaslišimo grajo, nestrpnost in kritiko?

Vodi: Urša Plešnar

KAKO REČEŠ NE BREZ SLABE VESTI – o postavljanju mej
14. novembra 2019 od 20h do 21.30h

Kdaj in čému reči ne? Dejstvo je, da za izrekanje ne ni pravila. Odločilno za kakovost naših razmerij je, da se naučimo drugim reči ne, in enako pomembno je, da se sebi naučimo reči ja. Najboljši in najbolj ljubeč ne je tisti ne, ki ga izrečemo, kadar z njim pritrjujemo svojim mejam, vrednotam in željam. Ni pomembno, čému rečemo ne in kako pogosto, temveč je pomembno, zakaj in kako to rečemo. Iz pravih razlogov in predvsem – brez slabe vesti!

Vodi: Ivana Gradišnik

KO ME OTROK RAZJEZI (pa nočem vpiti nanj)!
19. novembra 2019 od 20h do 21.30h

Človeško je biti jezen. Velikokrat pa nas otroški bes, jeza, trma, cviljenje vržejo na obrate in nas jeza popolnoma preplavi. Takrat lahko na zunaj odreagiramo agresivno, kričimo na otroka ali ga celo udarimo.
V spletnem seminarju se bomo pogovarjali o tem, kaj se skriva za jezo, kaj se dogaja v našem telesu, ko nas (ali naše otroke) jeza popolnoma prevzame, kako prepoznamo in morda preprečimo situacije, ki nas vržejo na obrate ter kaj lahko storimo, da naša jeza ne bo končala na otrokovih ramenih (ali ramenih koga drugega).

Vodi: Sabina Adanič

KO JE ŠOLA VIR TEŽAV
21. novembra 2019 od 20h do 21.30h

Kaj v zvezi z otrokovo šolo je odgovornost nas staršev in kaj ni ?
Kako je z domačimi nalogami? Se moramo z otrokom učiti? Kakšno vsakdanjo podporo potrebuje otrok pri šolskem delu?
Kako pa ga podpreti, ko nastopijo težave? Kako podpiramo razvoj samostojnosti in odgovornosti? Kaj je zaupanje?
V spletnem seminarju se bomo posvetili vsakodnevnim dilemam v zvezi s šolo.

Vodi: Marjeta Doupona

ŽIVLJENJE Z VISOKO OBČUTLJIVIM OTROKOM
28. novembra 2019 od 20h do 21.30h

Vsak peti otrok ima nadpovprečno občutljiv živčni sistem. Takšni otroci zaznavajo in vsrkavajo več dražljajev in vtisov iz okolja in jih tudi procesirajo na bolj natančen in niansiran način.
Zato imajo opraviti z zahtevnejšo nalogo kot preostala večina otrok. Visoko občutljivi otroci so nagnjeni k razdraženosti in izčrpanosti – preprosto zato, ker je zaradi značilnosti njihovega živčnega sistema potrebno dosti manj dražljajev, da se počutijo tako.

Vodi: Erika PlevelCena: 25 € 
na seminar

Popusti:
* Predprijavna cena do 2. 11.: 20 €
* Člani Familylabovega vzgojnega kluba: 18 €
* 4+1 bonus za prijavo na vseh pet seminarjev


Prijave
in dodatne informacije: e-prijavnica