Familylabova spletna učilnica

Najbolj obiskani Familylabovi seminarji v vaši dnevni sobi

Za vse, ki ste želeli, da seminarje pripeljemo bliže vam.
Prihajamo kar v vašo dnevno sobo!

Večerna spletna učilnica bo potekala v živo, tako da boste lahko sodelovali s svojimi mnenji in vprašanji. In to iz udobja vašega doma, potem ko boste spravili otroke spat. Če vam takrat ne bo uspelo, pa si boste predavanje lahko ogledali kasneje – na voljo bo še 10 dni.


Februar 2019                        

Torek, 12. februar 2019, od 21:00 do 22:30

KAKO PODPREM KOMPETENTNEGA OTROKA? Praktične smernice, zgledi in primeri

Jesper Juul pravi, da so otroci že od rojstva kompetentni. Kaj sploh to pomeni?

Danes vemo, da se otroci rodijo popolnoma človeški – so družbena, odzivna in empatična bitja. Te lastnosti so prirojene. Že novorojenček se lahko uglasi na čustva in občutke svoje mame in tako komunicira z njo. Da pa bi otroci te lastnosti lahko razvili, morajo biti z odraslimi, ki jih vidijo in sprejmejo, takšne kot so.

Vodita: Sabina Adanič in Urša Plešnar

Četrtek, 14. februar 2019, od 21:00 do 22:30

KO ME OTROK RAZJEZI (pa nočem vpiti nanj)!

Otroku raste zob in celo noč ne spi. Zjutraj moram v službo. Popoldne je otrok utrujen od vrtca in neprespan. Vsi smo na robu. Vsaka razmetana igrača, vsak polit kozarec vode, vsak otrokov ‘ne, ne bom!’ je lahko razlog, da enostavno ne zmoremo več.
Kaj narediti v takih trenutkih, da se spravimo ven iz cikla vpitja in prepiranja, ali da morda celo ne pademo noter? P

Vodi: Sabina Adanič

Ponedeljek, 18. februar 2019, od 21:00 do 22:30

MIDVA – OD LJUBIMCEV DO STARŠEV IN NAZAJ

Odločitev za skupno življenje in družino je za večino nas naravna posledica ljubečega odnosa med žensko in moškim, najine bližine, tudi strasti. Ko pridejo otroci in postaneta starša pa je pogosto videti, da starševstvo preplavi ostale dele najinega odnosa. Ni več časa, ni energije, ni volje,…

Kako kljub otrokom ali pa prav zaradi njih ohraniti tudi vlogi moškega in ženske v starševskem razmerju, kako ohraniti iskrice in tiste prav posebne nasmehe?

Vodi: Darja B. Vesel

Torek, 19. februar 2019, od 21:00 do 22:30

NE IGRAJ SE S HRANO! Ko družinski obroki niso več prijetni.

Hranjenje otroka je tesno povezano z izražanjem ljubezni, skrbi in nege otroka. Ampak … včasih ne gre vse po pričakovanjih. Otrok noče jesti zelenjave. Otrok noče sedeti pri miru. Otrok bi jedel le nezdravo hrano. Otrok sploh noče jesti. Družinski obroki so včasih prava nočna mora!

Velja da, bolj kot obroke jemljemo kot »projekt« – pa najsi bo to projekt »Za zdravo življenje« ali pa »Za mizo se moramo imeti radi« –, tem manj smo dovzetni za to, da bi družinsko življenje lahko doživljali in sprejemali takšno, kakršno je.

Vodi: Irena Tomažin

Četrtek, 21. februar 2019, od 21:00 do 22:30

NE TEPI BRATCA! Kaj storiti z otroško agresivnostjo?

Ko član družine nenadoma postane agresiven, s tem izraža: »Ne čutim, da bi bil za vas vreden toliko, kot si želim. Počutim se slab, izrinjen ali odveč.« Zato je tako pomembno, da v družini sprejemamo tudi agresivnost. Kajti agresivnost ni sovražnik ljubezni ali skrbi za bližnjega. Je le še eden izmed mnogih načinov izražanja ljubezni. Če je ne upoštevamo ali če jo zatiramo, se začne razraščati in lahko postane bodisi vulkanska ali pa hladna kot led.

Vodi: Urša PlešnarCena: 25 € 
na seminar

Popusti:
* Predprijavna cena do 5. februarja: 20 €
* Člani Familylabovega vzgojnega kluba: 18 €
* 4+1 bonus za prijavo na vseh pet seminarjev


Prijave
in dodatne informacije: e-prijava