Familylabova spletna učilnica

Najbolj obiskani Familylabovi seminarji v vaši dnevni sobi

 

Za vse, ki ste želeli, da seminarje pripeljemo bliže vam.
Prihajamo kar v vašo dnevno sobo!

Večerna spletna učilnica bo potekala v živo, tako da boste lahko sodelovali s svojimi mnenji in vprašanji. In to iz udobja vašega doma, potem ko boste spravili otroke spat. Če vam takrat ne bo uspelo, pa si boste predavanje lahko ogledali kasneje – na voljo bo še 10 dni.

 

November 2018

 

Ponedeljek, 5. november, od 21:00 do 22:30

Samospoštovanje ali koliko se imam rad

Od razvoja otrokovega samospoštovanja je odvisno, koliko se bo imel rad. Kako mu ga lahko pomagamo razviti in kako to pozitivno vpliva tudi na nas?

Občutka samospoštovanja ne moremo podariti, lahko pa s pravo spodbudo poskrbimo, da ga otrok ali odrasel prične razvijati. Znamo spontano in odprto komunicirati, deliti podporo, zanimanje in sprejemanje? Preberi več o seminarju.

Vodi: Darja B. Vesel

 

Torek, 6. november, od 21:00 do 22:30

Živeti z visoko občutljivim otrokom

Vsak peti otrok ima nadpovprečno občutljiv živčni sistem, ki zazna in procesira več dražljajev iz okolja. Takšni visoko občutljivi otroci so nagnjeni k razdraženosti in izčrpanosti – preprosto zato, ker je zaradi značilnosti njihovega živčnega sistema potrebno dosti manj dražljajev, da se počutijo tako.

Na seminarju se boste lahko podrobneje poučili o tem, kaj pomeni biti visoko občutljiv. Kdo so visoko občutljivi otroci in kako živeti z njimi? Kako jim pomagati v njihovi preobčutljivosti in kako prepoznati njihovo dragocenost? Preberi več o seminarju.

Vodi: Erika Plevel

 

Torek, 13. november, od 21:00 do 22:30

Image result for child dressingŽivljenje s kompetentnim otrokom (od rojstva do šole)

Otroci ne potrebujejo neprestane pozornosti, hvale in vzgajanja. Potrebujejo pa biti uzrti in sprejeti kot kompetentno človeško bitje. Že od rojstva dalje razvijejo sposobnost za socialne stike, sprejemanje osebne odgovornosti, ter opažanje svojih mej in potreb. Ne morejo pa mej braniti in zadovoljevati potreb. Otroci se rodijo kompetentni, to pa nikakor ne pomeni, da vse vejo, znajo ali zmorejo! Preberi več o seminarju.

Vodi: Urša Plešnar

 

 

Četrtek, 15. november, od 21:00 do 22:30

Kako otroku postavim mejo, da me bo vzel resno? 

Postavljanje meja. Kdaj začeti? Kako? Zakaj, če sploh, jih postavljati? Ena težjih dilem, pred katero smo postavljeni vsi starši. In ko že postavimo mejo – zakaj nas ne upoštevajo? Preberi več o seminarju.

Vodi: Sabina Adanič

 

 

Četrtek, 22. novembra, od 21:00 do 22:30

Ko me otrok razjezi (pa nočem vpiti nanj)!

Otroku raste zob in celo noč ne spi. Zjutraj moram v službo. Popoldne je otrok utrujen od vrtca in neprespan. Vsi smo na robu. Vsaka razmetana igrača, vsak polit kozarec vode, vsak otrokov ‘ne, ne bom!’ je lahko razlog, da enostavno ne zmoremo več.
Kaj narediti v takih trenutkih, da se spravimo ven iz cikla vpitja in prepiranja, ali da morda celo ne pademo noter? Preberi več o seminarju.

Vodi: Sabina Adanič

 

Ponedeljek, 26. novembra, od 21:00 do 22:30

Vse za družino! Kaj pa jaz?

Pogosto se v določenih situacijah avtomatično, nezavedno in nehote odpovemo svojim mejam, interesom, željam in celo potrebam zato, da bi kar najbolje poskrbeli za otroke (in včasih tudi partnerje). Kaj pa, če to, da najprej ‘poskrbimo zase’ najbolje prispeva k rasti in razvoju naših otrok, partnerskega odnosa in družine nasploh? In kako to narediti takrat, ko je vsega preveč? Preberi več o seminarju.

Vodi: Barbara Brinovec Pribaković

 

 

Torek, 27. novembra, od 21:00 do 22:30

Otroci z močno voljo

Počutim se, kot da je moj otrok močnejši od mene! Včasih je moj otrok zame preveč. Občutek imam, da me bo čisto nadvladal, če le za trenutek popustim. Bori se za vsako stvar.

Kako se postaviti kot vodja in vzpostaviti dober odnos z otrokom, pri katerem nobena manipulacija ne deluje? Preberi več o seminarju.

Vodi: Urša Plešnar

 

 

Četrtek, 29. november, od 21:00 do 22:30

Moj otrok ne mara šole!

Kaj v zvezi z otrokovo šolo je odgovornost nas staršev in kaj ni ? Kako je z domačimi nalogami? Se moramo z otrokom učiti? Kakšno vsakdanjo podporo potrebuje otrok pri šolskem delu? Kako pa ga podpreti, ko nastopijo težave? Kako podpiramo razvoj samostojnosti in odgovornosti? Kaj je zaupanje? Preberi več o seminarju.

Vodi: Marjeta DouponaCena: 25 € 
na seminar

Popusti:
* Predprijavna cena do 25. oktobra: 20 €
* Člani Familylabovega vzgojnega kluba: 18 €
* 4+1 bonus za prijavo na vseh pet seminarjev


Prijave
in dodatne informacije: e-prijava