U
M

Poletni bralni klub: Otroci nas potrebujejo

04.07.2022 - 15.08.2022

}19:00 - 21:00
splet

Beremo skupaj

Gordon Neufeld, Gabor Mate: Otroci nas potrebujejo

 

Morda se tudi vam dogaja, da se ob koncu branja knjig o vzgoji znajdete preplavljeni z goro sicer dragocenih informacij, ki pa so ostale nekako napol v zraku in se izmikajo temu, da bi jih lahko konkretno povezali in uporabili v odnosih s svojimi otroki.

Prebrano postane bolj živo, gre globlje in nas preobrazi od znotraj, ko beremo počasi in če o tem, kako se nas dotika, razmišljamo naglas. Medtem ko poslušamo o vtisih drugih, hkrati poglabljamo tudi svoje razumevanje.

Včasih pa nam roki in mejniki, postavljeni od zunaj, preprosto pomagajo, da se organiziramo in preberemo kaj obsežnejšega.

Takšna je tudi pred kratkim izdana knjiga Otroci nas potrebujejo Gordona Neufelda ter Gaborja Mateja.

Gre za pomembno in revolucionarno delo, v katerem se avtorja poglobita v enega po njunem destruktivnih fenomenov sedanjega časa, in sicer izgubljanja povezanosti staršev z otroki ter nadomeščanja le-te z vrstniškim vplivom. Obravnavata tudi vlogo širjenja uporabe elektronskih naprav pri tem. Starše navdihujeta ter pozivata, naj si v dobro otrok, samih sebe in celotne družbe prizadevamo svoje otroke znova pritegniti v odnos. Skozi njuno pisanje lahko prepoznavamo, ali in kako se to odtujevanje nemara dogaja tudi nam, ter prejmemo vodstvo v ponovnem približevanju otroku. Vsebina knjige je aktualna tako za starše mlajših otrok kot tudi za starše najstnikov.

Knjigo bomo zaradi njene obsežnosti brali v šestih delih v juliju in avgustu.
Vsak teden bomo prebrali določena poglavja in se nato srečali v pogovoru o prebranem. Na teh srečanjih bomo iskali odgovore na vprašanja, ki so se vam pojavila ob branju, razjasnjevali nejasnosti, izmenjevali vtise in razmišljanja, iskali načine, kako prebrano konkretizirati v družini oz. govorili o čemerkoli, kar nas je v knjigi nagovorilo.

Pogovorna srečanja bodo ob ponedeljkih 4.7., 11.7., 18.7., 1.8., 8.8. in 15.8. od 19:00 do 21:00.
Potekala bodo preko zooma, saj se bomo tako najlažje srečevali z različnih lokacij.

Skupino bo vodila Barbara Brinovec Pribaković, ki je o knjigi napisala: Nova knjiga na polici

Skupina bo zaprta, število članov je omejeno na 8.

V primeru prijave na bralni skupini Kompetentni otrok in Otroci nas potrebujejo je cena za obe 100€.
Razdelitev vsebine po delih in zoom povezavo prejmete ob prijavi.

 

Predavatelji

h

Barbara Brinovec Pribaković

Živim z možem in tremi otroki, po izobrazbi sem psihologinja.

Ekipi Familylaba Slovenija sem se po opravljenem temeljnem usposabljanju pridružila zato, ker me delo Jesperja Juula vedno znova globoko nagovarja in mi pomaga pri razumevanju odnosov tako v moji družini kot v drugih okoljih. Vrednote enakovrednost, integriteta, odgovornost in avtentičnost predstavljajo zemljevid, s pomočjo katerega ohranjam stik s seboj, se učim o sebi in drugih, rastem ter ostajam povezana z ljudmi … Pri svojem delu si prizadevam za to, da dodam svoj delček k spoštovanju in skrbi za dobro otrok ter medosebnih odnosov nasploh.

Dodatne informacije

Datum:04.07.2022 - 15.08.2022
}Ura:19:00 - 21:00
Lokacija:splet

Odzivi:

“Zelo se ti zahvaljujem za tvoj čas in uvide. In z veseljem se pridružim še kakšni bralni skupini v prihodnje, v kolikor jo boš organizirala. Tvoja srečanja so mi dala veliko za razmišljat.”
N.

“Hvala za vse uvide, “recepte” in vse, kar si delila z nami. Ta naša druženja so bila resnično izjemna. Ponovno prebiranje knjige mi je prineslo cel kup uvidov, ki jih pri prvem branju še nisem mogla razumeti, seveda pa je odstrlo še kup bolečih mest in mest, kjer bi želela kaj spremeniti na bolje.”
M.

Kotizacija

Kotizacija za 6 srečanj: 80€
Člani Familylabovega kluba: 60€

!!! POMEMBNO – NIŽJA CENA !!!
V primeru prijave na bralni skupini Kompetentni otrok in Otroci nas potrebujejo je cena za obe 100€.
Ko dodate v košarico oba izdelka, vpišite kodo BEREM – za 20€ popusta!

Prijava na dogodek

Poletni bralni klub: Otroci nas potrebujejo

80,00 z DDV

Ni na zalogi

Če ste član Familylab kluba se najprej prijavite in kupite vstopnico po nižji ceni.

Prijava na dogodek