U
M

Ko miši ni doma, mačka …

29.12.2016 | Splošno

Z mačkom imava počitnice. Doma sva. Sama, čisto sama. Dragi in tašča sta otroke peljala na morje.

IMG_1319

Kako malo je treba za idealne praznike.

In ugotavljam marsikaj …

Na primer to, da sem še vedno kreativna.

Ker sem bila prepričana, da je vsa moja kreativnost izpuhtela z materinstvom. Včasih gledam fotke na Pinterestu. Kaj vse mamice ustvarjajo za mulce. Meni pa ni jasno ne kdaj, ne kako. Ma v bistvu nimam ne volje, ne idej, da bi se česa lotila. Maksimum, kar naredim, so kaki malo bolj okrašeni muffini.

In včeraj, v tišini in samoti svojega doma, s crknjenim internetom v ozadju, sem svojima otrokoma naredila mini kuhalnik. Izviren, preprost, tak, kakršega sploh še ni na Pinterestu.

IMG_1318

Da imam lahko pospravljeno stanovanje.

Da v bistvu nisem tako strašno neredoljubna, kot se včasih pohvalim. In da mi je drgnjenje kuhinjskega korita, zlaganje perila, urejanje omar in predalčkov, ki so že leta nametani z marsičem, v bistvu zabavno in sproščujoče.

Da lahko vstajam zgodaj.

Tole me je še najbolj presenetilo. Jaz, ki se že celo življenje zjutraj težko zbudim (in zjutraj pomeni pred 10h), ki sem najbolj srečna, da imam otroke, ki jih pred 8h ni iz postelje, jaz sem se danes zbudila ob pol 7h in se počutila tako spočito in tako zbujeno, da sem vstala in začela dan.

Da se kava lahko spije tako vroča, kot se skuha.

Da je ni nujno še petkrat pogrevati. In na koncu vseeno spiti mrzlo, mimogrede, ko pospravljaš drobtin polno mizo, preden odpelješ otroke v vrtec in šibaš v službo.

Da imam neskončno rada svoja otroka.

Ampak da so taki trenutki samskega življenja, odkar ju imam, neprecenljivi.

In s tem se strinja tudi maček, ki se že dva dni ne premakne iz kavča 😉

Sabina Adanič

Sabina Adanič

0 komentarjev

Morda vas bo zanimalo tudi

V dobro otrok? Res?

(Piše: Ivana Gradišnik) Sem v tistih letih, ko se ljudje okrog mene vse pogosteje ločujejo ali resno razmišljajo o ločitvi. Sama sicer še nisem tam...

Postavljena pred izbiro …

Danes je bila moja še ne petletnica postavljena pred izbiro. Iti na izlet z vlakom, o čemer sanja že celo leto in me vsaj enkrat na teden sprašuje,...

Naročite se na naše e-novice

Naročite se na naše e-novice
Uspešno ste se prijavili na naše e-novice!